Instal·len un nou radar per trams a l'N-II

Es troba ubicat a l'alçada de Quart

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat la instal·lació de radars per trams a l'N-II a l'açada de Quart (Gironès) i controlar així la velocitat dels conductors.

Segons informa "El Punt Avui", els operaris van començar ahir a col·locar l'estructura de ferro que subjecta les càmeres que procedeixen a la lectura de la matrícula i calculen que no se superi la velocitat marcada. El control es realitzarà per a tots aquells vehicles que circulin durant poc més de mig quilòmetre de la sortida en direcció al santuari dels Àngels a Quart, provenint de Fornells de la Selva.

Fins a data d'avui a la província de Girona hi havia només un radar d'aquestes característiques ubicat a la C-65 entre els municipis de Cassà de la Selva i Llagostera (ambdós del Gironès).

El sistema de radar per trams calcula la velocitat dels vehicles en funció del temps que han tardat a recórrer la zona controlada. S'intenta evitar així la maniobra amb què sovint s'esquiva el radar tradicional, frenant al punt on hi ha l'aparell fins a la velocitat exigida. La posada en marxa dels tres nous radars per trams s'engloba dins les directrius del Pla de Seguretat Viària 2011-2013 del Servei Català del Trànsit. Els dos de la N-340 entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita cobriran un tram de 4,460 quilòmetres de longitud, entre els punts quilomètrics 1.079,220 i 1.074,760. El de la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera afecta un tram de 5,075 quilòmetres, entre els 17,220 i 12,145.