Sting, Lady Gaga & Tony Bennett, Ben Harper i Alejandro Sanz, estrelles de Cap Roig

L'edició començarà el 10 de juliol

Cap Roig encetarà la seva 15a edició el 10 de juliol amb un dels màxims exponent del pop rock britànic, Sting.

Una proposta que es combinarà, l'endemà, amb un concert de Ben Harper, que torna a unir-se amb la seva mítica banda, The Innocent Criminals, després de set anys.

Per l'escenari del festival també hi passarà Lady Gaga & Tony Bennett, el duet musical entre la diva del pop i el crooner del segle XX, Rosario, Antonio Orozco, Julieta Venegas, Miguel Bosé, Passenger i Macaco.

Mishima en concert amb Joan Miquel Oliver, Blaumut, Amics de les Arts i Núria Graham seran els artistes catalans que participaran en el festival, que clausurarà el 16 d'agost Alejandro Sanz.

Artistes de renom

El cartell del festival torna a fer passar per l'escenari dels jardins de Cap Roig des del pop més local al rock més internacional amb un total de 18 concerts confirmats, malgrat que des de l'organització no es descarta que hi puguin haver noves incorporacions.

El certamen reunirà artistes de renom a tot l'Estat com Pablo Alborán, el número 1 de vendes dels últims anys, que presentarà el seu nou treball, Miguel Bosé, que torna al festival per presentar el seu nou disc 'Amo', Rosario, Antonio Orozco, Macaco, David Bustamante i el fenomen juvenil del moment, Gemeliers.

El pop-rock d'última fornada a Catalunya també hi serà present amb les actuacions dels Amics de les Arts, que celebrarà el seu desè aniversari, Blaumut amb Núria Graham com a artista convidada, i Michima i Joan Miquel Oliver en doble concert la mateixa nit.

La música coral tornarà a ressonar pels jardins enfront del mar entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras amb Oooh! Cap Roig, en la qual hi participaran el grup vocal DeudeVeu, com també In Crescendo, els guanyadors del concurs 'Oh happy day' de TV3. Es tractarà d'un concert solidari on una part dels beneficis es destinaran a la Fundació Oncolliga de Girona.

El festival repetirà l'aposta per als petits de la casa amb Cap Roig Mini, que ofereix una cita amb Peppa Pig i els protagonistes del ClubSuper3, amb SP3.

100.000 euros més de pressupost en programació

Cap Roig ha incrementat aquest 2015 el pressupost en 100.000 euros, prioritàriament destinats a la contractació, ascendint així fins als 2,57 milions d'euros, amb entrades per un màxim de 180 euros i un mínim de 20 euros.

El director del certamen, Juli Guiu, ha explicat que el públic procedent del Regne Unit i dels Països Baixos ha incrementat les darreres edicions, unes nacionalitats que se sumen a la ja habitual presència del públic francès.

De la seva banda, Jaume Giró, director general de la fundació La Caixa, explica que l'objectiu és que "tothom surti satisfet", començant pel públic, que és "qui dóna vida al festival". En aquest sentit, ha reconegut que espera repetir l'èxit de l'any passat, amb una assistència rècord a la història del certamen, que és el què "el fa sostenible".