Els Bombers fan una seixantena sortides a causa del fort vent

A ple centre de Girona cau una bastida d'unes obres i a Olot un arbre de grans dimensions es desploma

Els Bombers de la Generalitat han una seixantena de sortides aquest dijous entre dos quarts de nou del matí i fins a la una del migdia a causa del fort vent.

Els Bombers han hagut d'actuar sobretot a les comarques gironines, on han fet vint sortides al Gironès, onze més a l'Alt Empordà, set a la Garrotxa i dos més al Ripollès sobretot per arbres caiguts a la via i per sanejar façanes i antenes dels edificis.

També, han fet sortides al Berguedà, Maresme, i als vallesos. A ple centre de Girona el vent intens ha fet caure una bastida d'unes obres en un edifici situat a la cruïlla entre els carrers Sèquia i Cristòfol Grober sense provocar danys personals. També, a Olot el vent ha arrencat un arbre de grans dimensions al Parc Vell de la Plaça Clarà i a Banyoles ha caigut de matinada un pollancre a davant del Club Natació. En aquests dos casos tampoc s'han hagut de lamentar danys personals.

D'altra banda, durant aquest matí el telèfon d'emergències 112 també ha rebut 175 avisos a causa de les fortes ventades. Protecció Civil manté la prealerta del pla Procicat per la previsió de forts vents que afectaran el terç nord de Catalunya.