Mig centenar de treballadors municipals protesten davant l'Ajuntament de Figueres

Mosten el seu rebuig a la modificació del complement de productivitat endegat per CiU

Una seixantena de treballadors municipals s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'Ajuntament de Figueres per mostrar el seu rebuig a la modificació del complement de productivitat que el govern municipal podria aprovar aquest vespre al ple fent ús de la seva majoria absoluta.

Els sindicats, que com a acte simbòlic han estripat la proposta que els va fer arribar l'equip de govern, han insistit que el text que es vol tirar endavant s'ha fet "amb mala fe i a corre-cuita" per "blindar" alguns càrrecs de confiança davant la imminència de les eleccions municipals del mes de maig.

Els representants sindicals han demanat tornar a la taula de negociacions per pactar una modificació justa i aplicable.

Segons els sindicats, la concentració d'aquest dimarts "ha estat un primer avís" al govern municipal de CIU "del que vindrà" si es tira endavant la proposta de modificació del complement de productivitat. De moment, han avançat que si s'aprova en el ple municipal d'aquest vespre, al que hi assistirà un grup de treballadors com a mesura de pressió, el denunciaran a la justícia i programaran les accions de protesta que calguin per obligar l'equip de govern a tornar a la taula de negociacions.

Lluïsa Calvo, de CCOO, ha assegurat que els treballadors estan "molt enfadats" perquè s'"ha encès un foc que no calia" al voler aprovar una proposta que "és perillosa" perquè introdueix criteris subjectius a l'hora de plantejar si un treballador ha de cobrar o no un plus de productivitat. "Si són els càrrecs de confiança els que han de decidir qui cobra el complement de productivitat es crearà discriminació entre els treballadors perquè tot funcionarà per amiguismes", ha explicat.

Calvo ha afegit que els sindicats sempre han estat disposats a negociar, però que el que no espot acceptar "és que tot just començar a parlar ja s'imposi una data de caducitat". És per això que ha exigit a l'equip de govern municipal que convoqui la mesa de negociació per pactar un nou acord just i basat en paràmetres objectius. En aquest sentit, Calvo ha recordat que la proposta que els sindicats van fer arribar al govern municipal és la que s'està aplicant a molts municipis del conjunt del país.

Per últim, la representant sindical ha criticat que la proposta del govern municipal hagi estat formulada per assessors externs contractats per l'ajuntament quan es podria haver negociat amb els sindicats tenint en compte que actualment molts treballadors ja estan cobrant el complement de productivitat i que la modificació "no corria cap pressa" i menys, ha assenyalat, amb unes eleccions municipals a tocar.