Gastronomia i art es tornen a fusionar a la segona edició de la Fira Gartstròmia de Banyoles

L'esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 d'abril

Banyoles serà el cap de setmana del 18 i 19 d'abril el punt de trobada entre la creació artística i la gastronomia durant la segona edició de la Fira Gartstròmia. Com en la primera edició, el certamen comptarà amb un mercat de productes de Banyoles i del Pla de l'Estany, una ruta artística i gastronòmica al Molí de la Fraga, prop d'una vintena de tallers diversos, exposicions i concerts, entre d'altres propostes.

A la plaça Major, epicentre de la fira, s'hi instal·larà una vela gastronòmica on s'hi podran degustar tapes i realitzar tallers, i, com a novetat d'aquesta segona edició, una segona destinada exclusivament a l'art on s'hi faran tallers de pintura, ceràmica o fotografia.

La segona edició de la Fira Gartstròmia constarà principalment de cinc elements: un espai de mostra i venda de productes, un espai de degustació de productes gastronòmics de Banyoles i del Pla de l'Estany, una ruta d'espais de restauració on diferents restaurants que participen a la fira oferiran propostes creatives a la cuina al costat de diferents obres artístiques, un espai de tallers, i les exposicions.

L'espai de mostra i venda de productes s'articularà principalment a la plaça Major i comptarà amb més d'una vintena de parades on productors de Banyoles i del Pla de l'Estany mostraran productes com ara la mel, el pa, els formatges, vins i caves. Hi haurà una vela al mig de la plaça on es podran degustar tapes. Per participar a les degustacions i tallers s'hauran de bescanviar els euros per tiquets al mateix Punt d'informació de la fira. Cada tiquet costarà un euro.

Junt amb la vela gastronòmica, i com a novetat d'aquesta segona edició, a la mateixa plaça Major s'instal·larà una segona vela destinada exclusivament a l'art on es duran a terme tallers de pintura, ceràmica o fotografia.

També hi haurà una ruta artística i gastronòmica al Molí de la Farga, on vuit artistes interpretaran el Molí com si fos l'obrador d'una fleca, exposicions a bars i restaurants, dissenys de cafè amb llet per part d'un barista professional als Banys Vells, una exposició de ceràmica a Can Japet, una copa de cava per fer la volta a l'Estany amb la Tirona, o el menú Gartstròmia del restaurant de la Fundació Mas Casadevall, entre d'altres.

Els tallers són un dels altres punts que es reforcen de la Fira. Tots els tallers són nous, tot passant del 11 de l'any passat als 18 d'enguany. Hi haurà un taller estrella que serà a càrrec del cuiner Pep Nogué i el conegut presentador de TV3, Espartac Peran. Tanmateix, hi haurà tallers per a celíacs, tallers infantils, de textures d'oli, de gintònics, de vermut artesanal, de pastisseria infantil o tast de vins en família. També, s'han preparat tallers d'estampació amb verdures, de fotografia, de decoració de davantals, de ceràmica, o el taller l'hort al full.

Descomptes per a famílies

L'Ajuntament de Banyoles aprofitarà per fer la campanya Vine en família i et regalem Gartstròmia. En aquest cas els establiments d'allotjament oferiran un descompte del 10% a les famílies que s'allotgin durant aquell cap de setmana, i rebran el joc de Banyoles i 5 tiquets per família per consumir a la Fira.