200 identificacions i tretze denúncies a joves que sortien de festa a Blanes

Els policies comissen quatre armes prohibides, diverses quantitats de droga i recuperen dos telèfons mòbils robats

Els mossos i la Policia Local de Blanes han posat tretze denúncies durant un nou control emmarcat dins el dispositiu 'Via'. Els agents identifiquen els joves que arriben en tren al municipi per sortir-hi de festa i després també vigilen la zona d'oci dels Pins per evitar baralles o que s'hi consumeixi droga.

Aquest cop, durant la matinada de diumenge, els policies van aixecar onze actes (set per tinença d'estupefaents i quatre per armes prohibides) i van recuperar dos mòbils que constaven com a robats. De moment, els agents n'investiguen la procedència per veure si denuncien els joves que els duien al damunt per un delicte de robatori o bé un de receptació (és a dir, per comprar objectes sostrets).

Seguint la línia dels dispositius anteriors, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Blanes van tornar a fer controls aquest cap de setmana, tant a l'estació com a la zona d'oci dels Pins. L'objectiu d'aquest dispositiu, batejat amb el nom de 'Via', és el d'evitar baralles i que es consumeixin drogues a la zona.


Els agents, amb el suport del personal de seguretat d'Adif, identifiquen els joves que arriben amb tren a Blanes. Després, les patrulles es traslladen fins a la zona d'oci del municipi, on continuen els controls. Els d'aquest cap de setmana es van fer la nit de dissabte a diumenge. Van començar a dos quarts d'onze de la nit i van acabar l'endemà a les set del matí.

En total, els agents van identificar 200 joves i van acabar interposant tretze denúncies. D'aquestes, set van ser per tinença d'estupefaents i quatre més per portar armes prohibides al damunt (com ara navalles o pals). A més, la policia també va recuperar dos telèfons mòbils robats. Els agents van denunciar els joves que els duien al damunt, i ara n'investiguen la procedència per veure si els relacionen amb un delicte de robatori o bé un de receptació.

Aquests tipus de controls van començar a l'estiu i han permès disminuir fins a un 29% els robatoris a la zona d'oci dels Pins de Blanes. Es preveu que se'n continuïn fent en els propers mesos.