Els parcs de Bombers Voluntaris d'Alp i Vila-rodona tornen a estar operatius

S’ha arribat a un compromís de millora de les instal·lacions

Els parcs de Bombers Voluntaris d’Alp (Cerdanya) a la Regió d’Emergències Centre, i Vila-rodona (Alt Camp), a la Regió d’Emergències de Tarragona, tornen a estar plenament operatius i ja poden de nou, fer les sortides corresponents per fer front a les emergències. L'anunci arriba després que el passat 16 de gener anunciessin que deixarien de prestar servei degut a les males condicions de les instal·lacions i el material.
 
Les instal·lacions del parc de bombers d’Alp seran objecte de millora, gràcies a la iniciativa i l’esforç de l’Ajuntament d’Alp, que compta amb la col·laboració de la resta de municipis de la zona (Alp, Das, Urús, Prats i Sansor i Fontanals de Cerdanya) i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).

En aquest sentit, està previst que en breu es comenci a treballar amb els plànols de les obres de reforma. Aquesta reforma contemplarà pujar una planta per sobre les cotxeres (on s’ubicarà el menjador i un bany complet) així com també un sobreàtic que podrà utilitzar-se com a estança per dormir es cas que fos necessari. D’altra banda, la planta baixa, on actualment hi ha la zona del menjador, es reorganitzarà i millorarà l’espai dels vestuaris.
 
Per la seva banda, el parc de Bombers de Vila-rodona ja disposa d’un camió  de substitució a l’espera que finalitzi la reparació del camió accidentat. Cal recordar que aquest camió, que estava adscrit al parc de Bombers de Vila-rodona, va patir un accident el passat 28 de desembre de 2014 quan tornava de participar en una activitat nadalenca.