Onze persones visiten l'Antic Hospital de Santa Caterina el primer cap de setmana

A partir del 21 de febrer s'oferiran visites guiades

Onze persones han visitat durant aquest cap de setmana l'antic hospital Santa Caterina de Girona, en el primer cap de setmana de portes obertes. Els interessats han pogut veure un vídeo explicatiu sobre la història del centre hospitalari i el procés de remodelació per acollir la seu de la Generalitat a la ciutat.

A més, els visitants també han pogut passejar pel Pati de les Magnòlies, conèixer els detalls d'una de les farmàcies més antigues de tot Catalunya o veure l'emblemàtic armari-arxivador on es guardaven els expedients dels malalts i la documentació històrica del centre. A partir del 21 de febrer començaran les visites guiades i de cara a l'estiu es té previst ampliar l'horari d'obertura.

El Museu d'Art de Girona és el museu que s'encarrega de les visites guiades i de l'organització de l'espai. La seva directora, Carme Clusellas, ha avançat que tenen previst promocionar aquest nou punt turístic amb la publicació d'uns tríptics i la realització d'una jornada de portes obertes. Aquest cap de setmana, els visitants han pogut gaudir d'aquest espai i conèixer la història del recinte mitjançant unes audioguies.

A partir del 21 de febrer es faran visites guiades personalitzades per a grups o per a ciutadans. A més, de cara a l'estiu, Clusellas ha avançat que volen ampliar l'horari d'obertura del centre si hi ha més ciutadans interessats a visitar aquest recinte. Tot i la poca afluència de públic, la directora s'ha mostrat "contenta i satisfeta" amb els onze visitants que han passat per l'hospital durant tot el cap de setmana. "Estem contents perquè només hem obert dues hores el dissabte i el diumenge i amb la poca publicitat que n'hem fet ja hem tingut onze persones", ha puntualitzat.

La visita permet veure un audiovisual, diversos espais d'interpretació sobre la història de l'hospital, la farmàcia, el quadre de grans dimensions 'El gran dia de Girona' de Ramon Martí Alsina o el Pati de les Magnòlies, entre altres indrets.