Els àrbitres gironins boicotegen la Copa Catalana de natació de Segona Divisió

El delegat arbitral, Xavi Nierga, ha presentat la dimissió

Els àrbitres de natació de la demarcació de Girona es planten i no xiularan la Copa Catalana de natació de Segona Divisió, que té lloc a Olot aquest dissabte. El motiu és donar suport al seu delegat arbitral, Xavi Nierga, que ha dimitit del seu càrrec per les errades comeses per la Federació Catalana de Natació en les designacions dels àrbitres per a les competicions en les darreres setmanes.

Els diferents àrbitres consultats per Olot Televisió opinen que el problema sorgeix després dels canvis fets al sistema de designacions que duia a terme la delegació gironina: des del setembre, la Federació recull les propostes del delegat territorial i adjudica on han de xiular els àrbitres.

Segons els jutges, s’han viscut situacions anòmales, com trobar només un sol àrbitre per xiular una competició sencera; o bé rebre les designacions a última hora i sense possibilitat de modificar-les.

Des de la Federació Catalana de Natació volen arreglar la situació mitjançant el diàleg, i intenten trobar una data per seure amb els actors implicats. La Federació es defensa dient que gestionen 14.000 designacions en un any, i que per tant si el sistema anés malament també es trobarien amb queixes de les altres demarcacions. Precisament, a Olot xiularan àrbitres vinguts de Barcelona.


Aquesta notícia ha estat elaborada per Olot Televisió