Xuclà (CiU) demana explicacions a Foment pel retard en les obres a l'N-II al tram nord

El diputat gironí reclama concreció en l'inici de les obres

El diputat de CiU al Congrés dels diputats, Jordi Xuclà, ha registrat una bateria de preguntes en què demana saber la data d’inici de les obres previstes a la N-II en el tram entre Medinyà i Orriols.

En aquest mateix sentit, també ha preguntat al Ministeri de Foment sobre la situació del desdoblament de la N-II en el tram Garrigàs i Pontós. "Aquesta obra acumula masses incompliments", ha declarat. A més, ha recordat que "el Ministeri de Foment va anunciar el mes de desembre que les obres s’iniciarien aquest passat mes de gener, estem a febrer i la N-II segueix igual d'empatanegada i sense l’obra ni tan sols adjudicada".

Per Xuclà "els gironins estem cansats de tantes promeses, cal concreció per part del Ministeri i que posin fil a l'agulla". Tal i com ha recordat el diputat gironí “a les comarques gironines hi ha 55 quilòmetres de la Nacional II pendents de desdoblar”. “D’aquests 55 quilòmetres pendents, l’Estat va anunciar el mes de desembre passat l'inici de les obres tant pel que es refereix al tram entre Sils i Maçanet de la Selva -un tram de 2.7 quilòmetres- com pel tram empantanegat de 3,6 quilòmetres entre Medinyà i Orriols, és a dir, un 11% del total”. Per Jordi Xuclà, “aquesta situació és lamentable, per això farem les reclamacions necessàries perquè iniciïn les obres tal i com es varen comprometre”.

A més, Xuclà ha recordat que “a tots aquests retards cal sumar-hi el lent ritme de construcció, s’han construït 7 quilòmetres en 7 anys, és a dir, un quilòmetre per any”.

Per altre banda, Jordi Xuclà ha preguntat a l’Estat perquè ha donat 40 mesos per la concessió dels 2,7 quilòmetres de la N-II entre Sils i Maçanet que segons ha afirmat “es tracta d’uns terminis incomprensibles”.