Nova oportunitat per a 90 joves que van deixar penjats els estudis i no troben feina

L'ajuntament de Girona reedita el programa 'Joves per l'ocupació'

Aquest dilluns acaba el període de selecció d'aquesta segona edició del programa 'Joves per a l'Ocupació' que impulsa la Generalitat de Catalunya. Girona és el segon any que organitza aquest programa després dels bons resultats aconseguits en l'edició passada. 

Segons la regidora d'Ocupació, Marta Madrenas, el 50% dels joves que van fer pràctiques en empreses van conservar la feina. Madrenas ha destacat que és molt important aquesta dada ja que es tracta de perfils de joves que estan "totalment fora del sistema" perquè presenten importants dèficits formatius -la majoria no tenen l'ESO acabada- i que no tenen l'hàbit de tenir una feina i complir amb les responsabilitats que això comporta. 

El programa -amb un cost de 400.000 euros aportats en un 95% per la Generalitat- té dues vessants. En total, s'adreça a 300 joves però té dues vies. Per una banda, a 90 d'ells se'ls forma en sectors com l'hostaleria, la neteja o la indústria alimentària a nivell d'auxiliar. Llavors, se'ls busca una empresa on durant sis mesos hi fan les pràctiques remunerades. 

Els 210 joves restants, s'acullen a un programa molt personalitzat que busca seguir de prop els joves per orientar-los i aconseguir que tornin a estudiar o trobar-los algun àmbit que els motivi perquè es puguin formar o buscar feina. "Els introduïm en el sistema d'inserció que té l'ajuntament a través de tutories i un seguiment molt personalitzat", ha detallat Madrenas. 

El programa s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys i en cas de persones amb una discapacitat de fins el 33% l'edat es perllonga fins als 30.