Minva la força de la ventada però encara es poden registrar cops forts

Protecció Civil demana que no s'abaixi la guàrdia i es mantingui la precaució

Protecció Civil preveu rebaixar ben aviat el nivell del Pla Procicat a la fase de prealerta i donar així per acabada la fase més intensa de l'episodi de vent que aquesta nit ha bufat a tot Catalunya.

Els punts de control han registrat ratxes de 151 km/h a Puigsesolles, de 125 km/h a Portbou i de 113 km/h a Montsec d'Ares. Els vents "han estat forts però no extrems", ha conclòs el director de Protecció Civil, Jordi Aurich.

El capítol es tanca sense cap ferit i amb incidències menors: caiguda d'arbres i alguns despreniments d'objectes. El 112 ha rebut 408 trucades, la xifra resulta destacable ja que el temporal ha estat de matinada, un factor que ha ajudat a minimitzar les afectacions.

Segons ha indicat el Servei Meteorològic, des d'aquest dijous i fins aquest divendres a les deu del matí s'han registrat ratxes màximes de fins a 151 km/h al Montseny, 125 km/h a Portbou, 113 km/h a Montsec d'Ares, 98 km/h al Perelló, 94 km/h a Caldes de Montbui o 86 km/h a Amposta. Els Bombers de la Generalitat han fet una quarantena de sortides més per problemes amb el vent entre les nou del matí i dos quarts de dotze del migdia.

Segons han indicat els Bombers de la Generalitat, el més destacable són els problemes quan han provocat la ventada aquesta matinada al pavelló municipal del Serrallo a Tarragona, on el vent ha aixecat la teulada d'aquestes instal·lacions. No hi ha hagut danys personals i la zona ha quedat acordonada. També a Gavà una persona ha resultat ferida lleu per la caiguda d'un tendal i ha hagut de ser atesa pel SEM.

Fins a dos quarts de dotze d'aquest migdia, els Bombers han fet un total de 310 trucades arran de la ventada. En general, els avisos han estat principalment per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà amb desperfectes pel vent o amb perill de caure, arbres i branques caiguts i obstacles arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas en vies interurbanes o urbanes.