El vent pot assolir demà els 125km/h

Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions en les activitats a cotes mitjanes o altes

Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per la previsió de fortes ventades durant aquest cap de setmana. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, les ratxes màximes poden superar els 90 km/h tot i que aquest dissabte es poden registrar ràfegues de més de 125 km/h a les cotes altes i mitjanes del Pirineu, la Catalunya Central, Girona i Barcelona.

Per diumenge es preveu l'entrada de mestral i el vent intens també afectarà les Terres de l'Ebre. Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions en les activitats a cotes mitjanes o altes davant el fort vent i també pel risc d'allaus, que és marcat en alguns indrets del Pirineu.

Concretament, el perill d'alllaus és marcat (escala 3/5) a les zones del Ter-Freser i Perafita-Puigpedrós al Pirineu Oriental i a l'Aran-Franja nord de la Pallaresa al Pirineu Occidental i moderat (2/5) al vessant nord del Cadí-Moixeró al Pirineu Oriental i a la Ribagorçana-Vall Fosca i la Pallaresa al Pirineu Occidental.

Mala mar a l'Empordà

Protecció Civil també ha activat la prealerta del pla especial per inundacions Inuncat per les previsions de mala mar a l'Empordà. Segons el Servei Meteorològic, s'esperen onades superiors als 2,5 metres d'alçada (maregassa) a l'Alt i Baix Empordà durant tot el cap de setmana.

El diumenge, el fort onatge també afectarà a la comarca de la Selva. Les onades màximes s'assoliran al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord.