Girona acollirà el debat sobre el paper de l’educació en els propers anys

La 30a Trobada de Tècniques i Tècnics d’Educació de l’Àmbit Local tindrà lloc el 28 de gener

La 30a Trobada de Tècniques i Tècnics d’Educació de l’Àmbit Local servirà per reflexionar sobre el paper de l’educació a mitjà termini. La jornada tindrà lloc el proper 28 de gener, de les 9 h a les 13.30 h, a la Biblioteca Carles Rahola i enguany es portarà a terme sota el lema “Educació i acció municipal: horitzó 2025”. La trobada està organitzada de forma conjunta per l’Ajuntament de Girona i Tékhne, Associació Catalana de Tècnics i Tècniques d’Educació de l’Àmbit Local.
 
El debat i la reflexió al voltant del futur de l’educació es portarà a terme des de diferents vessants, des de la filosòfica i sociològica fins a la tecnològica, en la qual es tindrà en compte el paper que hi han de jugar les TIC. El professor del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en sociologia de l’educació i política educativa, Xavier Bonal; la psicòloga social i editora principal del bloc sobre social media El Caparazón, Dolors Reig; la doctora en Filosofia per la Universitat de Girona i investigadora sobre didàctica de la filosofia, Carla Carreras, i la llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i redactora en cap d’Opinió d’El País, Milagros Pérez –com a moderadora-, participaran en el debat “Què caldria fer en educació per a l’horitzó 2025?” per abordar les diferents mirades possibles.
 
Després d’aquesta taula rodona es faran grups de debat entre els assistents per discutir al voltant dels temes plantejats durant el debat introductori. Al final de la jornada es repassaran les idees-força que han sorgit del debat.

Tal com ressalta la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, en la presentació de la jornada “tot i els canvis i els nous rumbs que s’albiren, les ciutats han de continuar obertes a l’educació i han d’estar preparades per donar continuïtat al suport, l’acompanyament i l’orientació educatius que sempre han tingut i tenen com a tasca prioritària amb l’horitzó de Ciutat Educadora”.

Les inscripcions són gratuïtes.