Dilluns plujós i amb cota de neu molt variable entre els 700 i els 1.200 metres

La nevada serà intensa al Pirineu i Prepirineu

Protecció Civil manté vigent la prealerta del pla Neucat davant la previsió de nevades intenses aquest dilluns al Pirineu, Prepirineu, a l'altiplà de la Catalunya Central i a l'interior de les Terres de l'Ebre i Ports de Beseit.

La nevada també pot afectar especialment la zona del Montseny i les muntanyes de Prades i el Montsant. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la cota de neu serà molt variable durant la jornada i depenent de la zona fluctuant entre els 700 i els 1.200 metres, puntualment més baixa -vorejant els 500 metres- a la zona dels Ports. Es poden acumular més de 20 centímetres per sobre dels 1.200 metres al Berguedà, Solsonès, Urgell, Cerdanya i Ripollès.

Ball de cotes entre els 500 i els 1.200 metres


Durant el matí a les comarques de la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alt Urgell es podran superar els 10 centímetres per sobre dels 900 metres. A la zona dels Ports de Tortosa Beseit, està previst que se superi el llindar de 5 centímetres per sobre de 700 metres. La cota de neu se situarà a la matinada al voltant dels 700 metres al Pirineu i Prepirineu occidental, als 1.000 metres al sector oriental de la serralada i a 1.200 metres a la resta del país.

Amb el pas de les hores la cota pujarà fins als 1.200 metres en general, tret del vessant nord del Pirineu on continuarà als 700 metres. Ja cap al vespre baixarà fins als 800 metres al terç nord, a totes les cotes del vessant nord del Pirineu, i a la resta del país estarà entre els 1.000 i 1.200 metres. Independentment, al massís del Ports, la cota de neu començarà de matinada entorn dels 1.200 metres i baixarà ràpidament fins al voltant dels 500 metres al matí.

Cadenes a la BV-4024, al Coll de Pal

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha fet arribar la prealerta del pla Neucat, a banda dels cossos d'emergència i seguretat, als municipis i consells comarcals afectats per tal de posar en marxa les mesures preventives protocol·litzades als seus plans de protecció civil municipals. També s'ha fet arribar la prealerta del pla Neucat als gestors de les vies per tal de tenir preparats els equips viaris: màquines llevaneus, dispersió de sal, etcètera. Paral·lelament, el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest diumenge a la tarda és obligatori circular amb cadenes per la neu a la BV-4024 entre Baga i Coll de Pal.