[VÍDEO] Imputat un humorista de Blanes per 'humiliar a les víctimes del terrorisme'

Facu Díaz va publicar a YouTube un gag titulat "El PP se disuelve"

L'Audiència Nacional ha imputat el director i presentador del programa de televisió Tuerka News, Facu Díaz -veí de Blanes (Selva)-, pel gag "El PP se disuelve", emès el 29 d'octubre de 2014 a través de la xarxa social YouTube. Díaz havia estat denunciat per l'organització 'Dignidad y Justicia' per un suposat delicte de "humiliació a víctimes de terrorisme", si bé en el vídeo no es feia cap mena de referència a elles.

En un comunicat, la Tuerka recupera el que el mateix Facu Díaz va afirmar després de les crítiques rebudes pel gag:

"Espero no haver ofès a ningú. De debò. Aquest no és l'objectiu. No intento ofendre. Si vaig ofendre a algú, i segurament ho vaig fer, em disculpo.

Crec que un no hauria de justificar tot el que fa. Crec que un comediant ha de portar-te a llocs on mai has anat, perquè en cas contrari, podries fer-ho tu mateix. Hi ha prou comèdia anodina donant voltes, coses òbvies que no marquen cap diferència. Hi ha molts comediants que demanen perdó quan es passen de la ratlla. Diuen "oh, ho sento, no vaig voler dir això".

Bé, doncs haver-ho pensat abans. Ara hi ha una caça de bruixes amb el tema."hi ha alguna cosa sobre el que no s'hagi de fer acudits?" No, no hi ha res amb el que no pugui fer broma, tot depèn del que sigui l'acudit. La comèdia ve d'un lloc bo o dolent. Depèn del teu criteri saber quin és.

Aquestes són les paraules del comediant anglès Ricky Gervais, en el seu espectacle 'Out of England 2'. I les reprodueixo perquè les subscric una per una. Ens omple de decepció que els que s'escandalitzen amb acudits no ho facin amb acusacions rotundament serioses. Que no siguin capaços de riure, amb el sa que és. Que prefereixin portar al debat meus acudits i no les meves preocupacions com a jove sense futur per culpa seva. Que no respectin ni a les víctimes, i que facin d'elles una marca registrada. No tenen la potestat del dolor, però sí els aconsello que facin amb la potestat de l'humor".

Facu Díaz considera que "si no hagués estat vinculat a Pablo Iglesias d'alguna manera això no hauria passat. I la vinculació és que tinc un programa a La Tuerka i ell en té un altre", i afirma: "Precisament el que busquen és silenciar, que hagi d'anar amb compte a l'hora de fer broma per si algun ofès genera un procés judicial. Bé, doncs no em deixaré coartar".


Aquesta no és la primera vegada que Díaz té problemes amb la justícia per culpa del seu humor. La Fiscalia de Girona va denunciar l'octubre de 2014 davant els Jutjats de Blanes (Selva) dos homes que, a través de la xarxa social Twitter, es van mostrar a favor de cremar esglésies amb gent dins perquè considera que podrien ser autors d'un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats religioses.

La piulada és del desembre del 2013 i diu: "Cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú a dins". Arran de la denúncia de la fiscalia, el Jutjat d'instrucció número 5 de Blanes ha obert una investigació contra l'autor de la piulada -Facu Díaz-, un conegut humorista de Blanes amb més de 40.000 seguidors a Twitter, i també contra el regidor d'ICV-EUiA-E a Palafolls (Maresme), Juan Andrés Osorio,  perquè la va difondre quan la va repiular.