La revetlla de Cap d'Any deixa un 8% més de recaptació als locals d'oci nocturn

Fecasarm xifra l'ocupació en un 90% a Catalunya

Segons les dades recollides per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) arreu de Catalunya a través dels seus associats, enguany s'han augmentat els ingressos per la revetlla de Cap d'Any en un 8% respecte l'any passat. L'entitat ho atribueix, principalment, a la disminució de l’oferta de festes i revetlles de cap d’any en pavellons, poliesportius, palaus firals, masies i similars.
 
D’aquesta manera, els bars, restaurants i locals d’oci d’arreu de Catalunya han vist com l’afluència de públic i la facturació s’incrementava entre un 7 i un 10% respecte de l’any anterior, assolint una ocupació mitjana del 90% arreu del territori. Entre els factors que han contribuït a que es produís aquest increment ha estat que la nit de cap d’any hagi caigut en un dia separat del cap de setmana i també ha contribuït a aquest increment de facturació la disminució de festes populars fruit de l'efecte "Madrid Arena".
 
Malgrat tot, Fecasarm apunta que  "degut a la crisi" i al mateix temps "haver hagut d’assumir per tercer any consecutiu l’increment de l’IVA", els beneficis per als empresaris no han estat proporcionals a l’increment de l’afluència ni al de la facturació atès que no han pogut incrementar preus.