Intervenen 14.000 articles falsos de marques reconegudes en quatre establiments de la Jonquera

La policia espanyola registra els magatzems de les botigues i deté vuit persones

La policia espanyola ha intervingut 14.448 articles diversos i peces de roba falsos de marques reconegudes que eren venuts en quatre establiments de la Jonquera (Alt Empordà). Arran d'aquesta operació hi ha vuit persones detingudes.

La investigació va començar a partir de les denúncies presentades per part dels representants de dues marques afectades. En el registre els agents van confiscar colònies, perfums, objectes de regal, roba i calçat. El material estava en els magatzems de les botigues, perfectament camuflat i s'havia habilitat més espai per encabir-lo en previsió de l'augment de vendes durant el Nadal, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

Arran d'aquesta operació hi ha set detinguts d'origen marroquí i una dona de nacionalitat espanyola. Els arrestats es dedicaven a la importació, distribució i comercialització de peces de vestir, complements i altres objectes que vulneraven els drets de propietat industrial de marques de prestigi.


La investigació va començar a partir de les denúncies presentades per part dels representants de dues marques conegudes de roba que van comunicar la venda il·legal dels productes falsificats, i van aportar les proves.

Els agents van registrar quatre basars en els quals van trobar 14.448 articles falsos molt diversos, com ara colònies, perfums, objectes de regal, roba i calçat. El material estava exposat en els magatzems, perfectament camuflat mitjançant trapes i portes falses i també en segons pisos de difícil accés i altres que s'havien rehabilitat recentment amb la intenció d'ampliar l'espai d'emmagatzematge de cara a un possible augment de la demanda d'aquests productes durant les festes de Nadal.

Entre els milers d'efectes falsificats es troben productes de marques com Armani, Levis, Lacoste, Hugo Boss, La Martina, Burberry, Ray-Ban, Carolina Herrera, Franklin&Marshall, Adidas, Louis Vuitton, Chanel o Guess.