Sorprenen uns lladres mentre robaven de matinada en una casa de Santa Coloma de Farners

La Policia recupera el botí i aconsegueix detenir un jove de 19 anys

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Coloma de Farners han frustrat aquesta matinada els plans d'uns lladres que havien entrat a robar en una casa del municipi. La trucada d'una veïna, que en plena nit ha sentit soroll de trencadissa de vidres, ha estat providencial per enxampar-los. Quan els agents han arribat al lloc, s'han trobat els lladres sortint de l'habitatge amb el botí.

Entre d'altres, havien agafat joies i aparells electrònics (com ara càmeres digitals i un portàtil). Els lladres han llençat el botí per terra i han marxat corrents, però la policia n'ha pogut detenir un. El jove, de 19 anys i veí del municipi, ha passat la resta de la nit a les garjoles de comissaria. El robatori a la casa de Santa Coloma de Farners ha tingut lloc cap a quarts de cinc de la matinada. A aquella hora, una veïna ha trucat a la Policia Local dient que havia sentit fressa de trencadissa de vidres i sorolls a la casa del costat.

Una patrulla de la Policia Local i una altra dels Mossos d'Esquadra han anat fins al lloc i han pogut sorprendre els lladres en plena feina. Quan els agents han arribat, han vist un jove que s'estava al carrer, davant de l'habitatge, amb tot d'objectes a les mans.

En veure la policia, el noi ha llançat el botí per terra i ha fugit corrents en direcció al carrer Banyoles. No ha estat l'únic; de dins la casa ha sortit un altre lladre que també se n'ha anat rabent.

Els agents han perseguit els lladres i han aconseguit atrapar el primer jove, un noi de 19 anys veí de Santa Coloma de Farners. El noi ha explicat als policies que ell no havia entrat a la casa, sinó que només feia vigilància. Segons ha dit, anava acompanyat de dos nois més, que eren els qui anaven agafant els objectes de valor de dins l'habitatge.

Finestra forçada i amb el vidre trencat

Per entrar-hi, els lladres han forçat la persiana de la cuina i han trencat el vidre de la finestra. Després, un cop a dins, han mig obert la porta del garatge i, des d'allà, anaven traient tot allò que se'n volien endur. Entre d'altres, quan els mossos i la Policia Local els han sorprès, els lladres ja havien agafat diverses joies (com un braçalet i una cadena daurades) i aparells electrònics (càmeres digitals, un ordinador portàtil o un mans lliures). També havien arreplegat uns binocles i diversos CDs.

En el moment del robatori, a la casa no hi havia ningú, perquè els seus propietaris aquests dies són fora. Els agents han detingut el jove de 19 anys per un delicte de robatori amb força i se l'han endut a comissaria. El noi passarà a disposició judicial en les properes hores. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Coloma de Farners no donen la investigació per tancada i busquen els altres lladres que han pres part al robatori.