Els hotels de muntanya gironins esperen ocupacions del 70% durant les vacances de Nadal

A les zones d'interior i de costa les previsions apunten que no s'arribarà al 50%

Com ja és tradicional durant les vacances de Nadal, les destinacions de muntanya seran les que registraran més afluència de visitants a les comarques gironines.

El fet que les pistes d'esquí ja estiguin obertes després d'un inici de temporada fluix per la manca de neu i que la majoria d'hotels de la costa tanquin a l'hivern (només el 35% estan oberts), fa preveure que els hotels de muntanya del Ripollès i la Cerdanya puguin assolir un 70% d'ocupació. Una xifra que es podria incrementar amb les reserves d'última hora molt relacionades amb la climatologia, ja que si neva a les zones de muntanya, l'afluència de visitants s'incrementa.

Segons dades de la Federació d'Hostaleria de Girona, que agrupa unes 1.600 empreses, l'ocupació a les zones d'interior i de costa no arribarà al 50%. La previsió d'ocupació del litoral gironí de la zona de la Costa Brava Centre, de l'Alt Empordà i de la Selva Marítima oscil·la entre el 45% i el 50%, així com a la ciutat de Girona i a les seves rodalies. A les zones d'interior de la Selva Interior i la comarca de la Garrotxa la previsió d'ocupació és del 40% i el 45%

Nit de Cap d'Any

Les xifres d'ocupació per la nit de Cap d'Any s'incrementaran al conjunt de la demarcació. A les zones de muntanya es fregarà la plena ocupació, i la ciutat de Girona i la seva àrea metropolitana podria ocupar entre el 80 i el 85% de les places hoteleres. Al litoral es podria arribar fins el 70% i a les zones d'interior la xifra d'ocupació seria de l'entorn del 80%.
Perfil del turista

El perfil del turista majoritari durant les vacances de Nadal serà de proximitat, de la província de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, protagonitzat per un turisme familiar i parelles de mitjana edat. Així mateix, tant a la ciutat de Girona i a la seva àrea metropolitana com a tot el litoral gironí, hi haurà un important nombre de turistes de nacionalitat francesa que per aquestes dates solen visitar les comarques gironines.

Dia de més entrades i preus

Segons l'estadística de la previsió d'ocupació, el dia en què hi hauran més entrades serà el dimecres 31 de desembre, que coincidirà amb la celebració de la nit de Cap d'Any.

Pel que fa a la mitjana de preu de les habitacions dobles amb esmorzar oscil·la entre 85 i 90 euros per persona i nit.