Gran vaga dels treballadors de Renfe i Adif pel dia de Sant Esteve

Només circularà un de cada tres combois de Rodalies, Regionals i d'Alta Velocitat (Avant)

Els treballadors de Renfe i Adif faran una jornada de vaga el dia de Sant Esteve. La vaga ha estat convocada pel sindicat de la Confederació General del Treball (CGT) per exigir que s'obri la negociació del tercer conveni col·lectiu. Per aquest dia s'han fixats serveis mínims, que han establert el Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació.

Així, els trens Rodalies i Regionals funcionaran al 33% durant tot el dia i els de Llarga Distància i alta velocitat ho faran al 72%. Per la seva banda, els trens Avant prestaran el 63% del seu servei habitual.

Segons han indicat fonts de Renfe, es preveu que en aquest dia festiu de Sant Esteve hi hagi un 25% de la mobilitat que hi ha en un dia feiner i, per tant, no s'espera que la vaga produeixi molta afectació.

La companyia ferroviària ha puntualitzat que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a les mateixes estacions i a les agències de viatge.