21 festivals integraran la marca 'Girona, Ciutat de Festivals' el 2015

Propostes de música, teatre, arts visuals i interdisciplinàries conformen la programació

Un total de 21 festivals de disciplines diverses integraran la marca “Girona, Ciutat de Festivals” el 2015. S’hi han afegit, respecte el 2014, el Festivalot i el Tempo sota les Estrelles. Aquest segell integra propostes de música, teatre, arts visuals i interdisciplinàries que apleguen festivals amb un llarg recorregut i reconeixement internacional, com Temporada Alta, fins a iniciatives innovadores, recents i amb un camí ambiciós per recórrer, com el Festival Internacional de Mapping de Girona.
 
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat durant la presentació d’aquest matí que, dos anys després de la creació de la marca, estem parlant “de la consolidació d’una aposta absolutament volguda i deliberada” que “no és només una oferta per al gaudi especialment dels gironins però també dels ciutadans de fora de la ciutat” sinó que també és una “oferta per a la formació de nous públics i per educar la ciutadania en el consum cultural, a més d’una aposta per reforçar i muscular el sector econòmic cultural, que volem que tingui un pes important en la nostra economia”. En el mateix sentit s’ha manifestat el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy, que ha posat èmfasi en el “salt quantitatiu i qualitatiu” que ha fet Girona en els darrers anys pel que fa a organització de festivals.

 
El calendari de “Girona, Ciutat de Festivals” proposa 21 festivals en 12 mesos, començant pel Festival d’Art Independent Pepe Sales, que tindrà lloc del 23 de gener a l’11 de febrer; i acabant per l’Acocollona’t, que tindrà lloc del 30 d’octubre al 8 de novembre. Entremig, trobem el festival de música clàssica Ibercamera; el festival de música negra Black Music Festival; el festival de literatura MOT; el festival de novetats del panorama musical català Strenes; el festival de música indie, pop i rock In-somni; el festival de música a cappella Girona A Capella Festival; el festival d’arts visuals Inund’art; el festival de música familiar Festivalot; el festival d’art urbà i conferències Milestone Project; el festival de la cultura del joc Ludivers; el festival de música clàssica Nits de Clàssica; el festival de cultura popular i tradicional Undàrius; el Festival de Guitarra; el festival de jazz i soul Tempo sota les Estrelles; el Festival Internacional de Mapping; el festival de teatre amateur FITAG; el Festival de Jazz; el Festival de Cinema, i el festival interdisciplinari Temporada Alta.
 
Durant l’acte d’avui, s’han presentat les accions de difusió que es portaran a terme l’any vinent, entre les quals destaca un llibret de difusió nou que ha de servir, en paraules de l’alcalde, com a “manual d’instruccions” de la marca “Girona, Ciutat de Festivals”. També s’ha donat a conèixer un vídeo promocional, un web nou i unes xarxes socials unificades.