[VÍDEO] El gironí Aniol Serrasolses venç la cascada impossible del 'Key Hole'

Realitza una caiguda de 35 metres d'alçada i supera una gesta mai abans aconseguida

El gironí Aniol Serrasolses ha esborrat l'etiqueta d'"impossible" de la cascada Key Hole (Canadà) al baixar ahir els 35 metres del salt amb el seu caiac i aterrar sa i estalvi a les braves aigües del riu Lillooet. Una gesta que mai abans ningú havia pogut realitzar i per a la qual aquest jove de 23 anys s'ha preparat durant dos anys.

"És una cascada molt coneguda entre els caiaquistes, però que mai s'havia intentat perquè requereix que moltes coses estiguin a favor, així que no teníem referències. Per accedir-hi has de despenjar-te amb tot el material per les parets. Un altre dels problemes és la gran quantitat d'aigua. En cinc visites, només en una ocasió, la del descens, estava en condicions per saltar-la", ha comentat Serrasolses després de vèncer aquest abisme en forma de pany al qual només es pot accedir fent ràpel.

El resultat han estat tres segons de salt al buit sota un torrent d'aigua incessant i una recepció perillosa però sense sobresalts (es calcula que el riu Lillooet mou uns 50 metres cúbics per segon, una quantitat amb uns efectes que es multipliquen a Key Hole a causa de l'estretor del curs). Però, sobretot, una satisfacció "enorme" per haver aconseguit un repte únic. "Aquesta és la meva motivació: ficar-me en llocs on ningú ha estat. No crec que hagi estat mai tan feliç sota una cascada", s'ha sincerat l'esportista en declaracions facilitades per Red Bull.

Diverses dificultats van posar en perill el projecte, que va estar a punt de naufragar. "Vam haver d'avortar el primer intent perquè el nivell era massa alt. Vam esperar que la següent previsió fos millor. Quan vam tornar a Key Hole, les condicions eren millors, així que vam decidir anar a totes malgrat alguns problemes d'última hora, com que ens quedéssim sense comunicació per 'walkie' entre els membres de l'equip. Però havíem arribat molt lluny per fer-nos enrere", ha detallat.