Nou operatiu policial contra el frau elèctric i el cultiu de marihuana al Culubret de Figueres

S'ha retirat els comptadors al 10% dels habitatges inspeccionats

L'operatiu que s'ha fet aquest divendres al matí al barri del Culubret de Figueres, el segon d'aquesta setmana, arrenca per la mateixa problemàtica que va motivar les constants batudes a la Font de la Pólvora de Girona a l'estiu: el frau elèctric. Des de fa un mes, aquest barri de Figueres pateix talls de llum constants pràcticament a diari. A més, dissabte passat es va cremar una part del cablejat elèctric al carrer Ramon Reig, perquè la xarxa no va poder suportar l'elevat consum.

Avui, tècnics d'Endesa acompanyats de la Guàrdia Urbana, i amb el suport dels Mossos d'Esquadra, han anat de nou fins al barri per inspeccionar aquells habitatges on sospitaven que s'estava defraudant llum. La companyia elèctrica ha portat a terme aquest operatiu després de fer una investigació i veure quins eren els consums que s'estaven fent al barri, per determinar els possibles habitatges que cometrien frau amb la llum.

En l'operatiu d'avui, que s'ha iniciat a les 6 del matí, s'han inspeccionat una seixantena d'habitatges dels carrers més pròxims al carrer Ramon Reig. Del total d'inspeccions, els tècnics d'Endesa han comprovat que en nou habitatges hi havia irregularitats en la instal·lació elèctrica. A sis d'ells se'ls han retirat els comptadors per defraudar quantitats superiors als 400 euros, i als tres restants se'ls ha regularitzat la instal·lació. Les xifres d'avui són inferiors a les de l'operatiu de dimecres quan es van inspeccionar un centenar d'habitatges, dels que 21 defraudaven llum i als que a 17 se'ls va retirar el comptador.

A diferència del què passava a la Font de la Pólvora, on la majoria dels habitatges es connectaven directament a la xarxa sense tenir contracte, aquí al Culubret la situació amb què s'han trobat els tècnics era una altra. Segons informa la companyia Endesa, la majoria dels habitatges que feien frau tenien pòlisses de comptadors i contracte, però feien un consum exagerat d'electricitat que en cap cas es corresponia amb la potència contractada. A més, en alguns casos, un sol comptador subministrava llum a dos domicilis.

La Guàrdia Urbana ha confirmat que en els propers dies continuaran les batudes pel barri figuerenc amb l'objectiu de lluitar contra el frau elèctric i no es descarta ampliar les inspeccions al barri veí de Sant Joan.