Un únic encertant de la Grossa de la Primitiva s'endú 12,3 milions d'euros a l'Escala

Més enllà del sorteig de Nadal, es tracta del major premi entregat a les comarques gironines

L’Anxova Milionària, l’administració de loteria número 1 de l’Escala, ha segellat el premi Gordo de la Primitiva, sortejat el diumenge 14 de desembre. El valor del premi és de 12.330.376,46 euros i es tracta de  la quantitat econòmica més elevada que s’ha donat mai a les comarques gironines en tots els jocs, exceptuant el sorteig de Nadal. El responsable de l’Anxova Milionària, Fèlix Pons, s’ha mostrat molt satisfet de repartir un nou premi amb un gran import “perquè seguim amb la mitjana de, com a mínim, un premi gros cada any”. “La fortuna arriba quan menys t’ho esperes i desitgem que torni per als sortejos de Nadal i de Reis”, ha assenyalat.
 
La persona beneficiada ha estat l’única encertant de l’Estat espanyol a la categoria de 5+1. És a dir, ha endevinat els cinc números de la combinació (5 – 9 – 31 – 35 – 48) més el número clau o reintegrament (0). L’encertant ha adquirit una butlleta de tres euros de forma automàtica. “Això demostra que un no s’ha de gastar molts diners per a què li toqui la loteria”, afegeix Pons.
 
Aquesta és la segona vegada que l’administració escalenca reparteix el Gordo de la Primitiva, la primera va ser el 1997 amb un premi de 90 milions de pessetes. També a la Primitiva, l’agost de 2013 va donar un premi de sis encerts per un valor de prop de mig milió d’euros. L’any passat també va repartir altres premis, com un 14 a la Quiniela, un 5 més complementari a la Bonoloto i un primer premi de la Loteria Nacional del sorteig del dijous.
 
Administració premiada
 
Al llarg de tota la història de l’administració, fundada el 1986, s’han repartit molts milions d’euros a l’Escala en nou primers premis de la Loteria Nacional i tres segons, entre d’altres. En el sorteig de Nadal de 2011 va repartir prop d’un milió d’euros. Una setmana abans havia donat 9 milions d’euros del primer premi del sorteig de la Loteria Nacional, després de vendre íntegrament el número 68608.
 
El 2 de desembre de 2006 també va repartir 9 milions d’euros. Només sis mesos abans, el 22 de juny de 2006, ja havia tocat un altre primer premi, que en aquella ocasió va deixar 3 milions d’euros a l’Escala. Exactament la mateixa quantitat es va repartir amb el primer premi del sorteig del 24 de maig de 2007.
 
A més de la Loteria Nacional, l’administració escalenca ha repartit també quantitats importants de La Quiniela, com els 717.850 euros que va donar el 16 de novembre de 2003. També ha donat el premi gran de la Bonoloto i del Gordo de la Primitiva.
 
L’administració, situada al número 9 del carrer Enric Serra, ofereix nombrosos serveis als seus clients a través de penyes, participacions per a empreses i col·lectius. Treballa no només repartint la sort a l’Escala i a l’Empordà, sinó a tot l’Estat i fins i tot a països europeus com Suècia, Noruega o Finlàndia.