Les comarques gironines bateguen per la Marató

Gairebé tots els municipis de la demarcació han organitzat activitats solidàries

Arreu de les comarques catalanes s'han organitzat unes 2.000 activitats populars amb motiu de la Marató de TV3. Gairebé tots els 221 municipis gironins han programat actes de caràcter divulgatiu, cultural, infantil, musical, esportiu o simplement lúdic per commemorar aquest gran esdeveniment solidari que enguany té l'objectiu de recollir fons per la investigació i recerca al voltant de les malalties del cor.

En concret, a les comarques gironines, s'han programat tota mena d'activitats des de tallers, xocolatades, arrossades, cantades de Nadales, havaneres, animació infantil o curses solidàries. Algunes d'elles ja es van realitzar durant la setmana passada i d'altres entitats les han programat durant aquest cap de setmana o durant els propers dies. No obstant això, totes elles tenen en comú que tots els diners recollits es destinaran a la Marató de TV3. Destaca l'encesa solidària d'espelmes que es va fer aquest dissabte a Puigcerdà amb l'ajuda de l'Associació Universitària de la Cerdanya (AUCer) o la jornada 'L'esport amb (el) cor' que va portar a terme el passat divendres l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona en la qual esportistes d'elit catalans que havien patit alguna malaltia de cor explicaven les seves experiències.

Aquest divendres, pacients que fan rehabilitació cardíaca a l'Hospital Santa Caterina de Salt i metges del centre també van poder pedalar a favor de La Marató. Durant aquest diumenge, també s'ha programat una arrossada popular a Vilablareix, una Quina Solidària a Lloret de Mar, un taller sobre castellers a Figueres, lectura de poemes a Cassà de la Selva o cantada de Nadales al Pont de Pedra de Girona.

Concretament la ciutat de Girona ha estat una de les més matineres. Més d'un centenar de persones - equipades amb bambes, bufandes i xandalls- han començat a córrer des de dos quarts de deu del matí en la 8a Marató de la Marató. La cursa, que passa pel centre de la ciutat, està organitzada pel Club d'Atletisme de Girona i compta amb la col·laboració del consistori gironí i els Bombers de la Generalitat que també s'han sumat corrent, per relleus, els 42 quilòmetres. La gran majoria dels participants asseguraven que els semblava una gran iniciativa. "Enguany la Marató va destinada a les malalties del cor i sembla com si tot hagués coincidit perquè jo també corro amb el cor", comentava un dels membres de la cursa que marcava el pas del grup, en Yago García.

En total l'organització calcula que l'esdeveniment mourà unes 200 persones, una xifra similar a la dels anys passats. D'altra banda, durant tot aquest diumenge, 131 voluntaris ajudaran en la recepció de trucades de donatius al Palau de Congressos de Girona.