Teisa inverteix 1,7 MEUR per renovar la seva flota d'autobusos

Unes 4.000 persones utilitzen de mitjana la línia de l'exprés.cat entre Olot i Girona

L'empresa banyolina Teisa ha invertit 1.715.000 euros per adquirir 9 autobusos nous, renovant així la seva flota que consta de 147 busos. En els darrers vuit anys, la firma ha adquirit 61 vehicles per valor de més de 12 milions d'euros. Vuit dels nou vehicles nous disposen de plataforma per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests últims autobusos es sumen als dos de la xarxa exprés.cat que treballen a les comarques gironines.

En concret, l'1 de juliol passat es va posar en funcionament la primera línia d'aquestes característiques a la demarcació gironina que uneix Girona i Olot. Unes 4.000 persones utilitzen de mitjana aquest servei i està previst que s'instal·lin sis línies més. Aquest dissabte, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit l'acte de presentació dels nou vehicles nous que l'empresa Teisa ha incorporat a la seva flota.

Des de la companyia afirmen que la inversió respon a la voluntat de millorar les comunicacions a les comarques de Girona i renovar els seus autobusos. En concret, l'empresa ha fet una inversió de més d'1,7 MEUR per adquirir aquests vehicles. Des del 2006, la firma ha comprat 61 vehicles nous per valor de més de 12 MEUR.

Dels nous vehicles, cinc són autocars interurbans de 59 i 55 places, un autobús urbà de 85 places, un altre autocar suburbà de 59 places, un autocar discrecional de 55 places i un microbús de 28. Vuit dels nou vehicles disposen de plataforma per a persones amb mobilitat reduïda i tots ells incorporen les darreres tecnologies en seguretat i confort, a més d'un disseny còmode.

Aquests nou vehicles es sumen als dos existents de la xarxa exprés.cat que es van presentar el passat mes de juliol. Tal i com van donar a conèixer el seu moment el Departament de Territori i Sostenibilitat, la xarxa exprés.cat és una aposta de la Generalitat perquè els ciutadans utilitzin més el transport públic. Per això, el servei connecta de forma ràpida algunes de les principals ciutats del territori que concentren major demanda de desplaçaments. En total, la xarxa està formada per 40 línies interurbanes i transporten anualment 21,32 milions de passatgers, un 40% de la demanda total.

Pel que fa a les comarques gironines, el servei va entrar en funcionament l'1 d juliol entre Girona i Olot amb 16 expedicions diàries, vuit per sentit, de dilluns a divendres excepte el mes d'agost. Des de la seva implantació, el servei ha transportat una mitjana de gairebé 4.000 passatgers al mes. En concret, el juliol ja va transportar 3.325, el passat octubre 5.165 i aquest novembre 4.569.

Aquest dissabte, el conseller Santi Vila ha donat a conèixer que està previst que s'instal·lin sis línies més del servei exprés.cat a les comarques gironines. En principi, la de Blanes a Lloret de Mar i la de Girona a Palamós entrarien en funcionament aquest 2015. També es treballa per crear una línia entre Figueres i Roses, Girona i Santa Coloma de Farners, Girona amb Lloret de Mar i entre la capital gironina i Torroella de Montgrí o l'Estartit.

L'empresa Teisa és una companyia que va néixer el 13 de març del 1920 a Banyoles. Amb 190 treballadors directes, 147 vehicles urbans i interurbans i més d'una cinquantena d'acompanyants de transport escolar; la firma opera en 45 línies de transport regular i unes 80 rutes escolars i de transport adaptat. A més, ofereix serveis d'excursions arreu de l'Estat i circuits internacionals.