El crim de Bordils es va cometre arran d'un robatori de marihuana

Els detinguts van matar les víctimes quan els van sorprendre robant

Els detinguts pel crim de Bordils van matar les víctimes després de sorprendre-les quan volien robar-los marihuana que cultivaven al mas. Segons ha explicat d'un d'ells a comissaria, ahir a la nit van sentir fressa i van sortir a fora per veure què passava.

Aleshores, es van trobar amb els dos intrusos de cara. Com a mínim un dels lladres anava armat. Els quatre homes es van barallar i, durant el forcejament, l'arma es va disparar per accident i va matar una víctima. L'altra, en canvi, segons la declaració, va morir després que un dels detinguts li disparés a boca de canó. Els homes van carregar els cossos a la furgoneta i els van embolicar amb plàstics amb intenció de llançar-los al riu.

Un robatori de marihuana va desencadenar el doble crim de Bordils. Com a mínim, això és el que es desprèn de la declaració que ha fet a comissaria un dels dos detinguts. Els homes, de 47 i 64 anys, vivien junts de lloguer al mas Pibernat, situat al peu del camí que porta fins al barri del Rissec.


El més jove dels dos, Manolo L., feia uns tres anys que s'estava a la casa. L'home feia pocs dies que tornava a treballar, contractat a través d'un pla d'ocupació del Consell Comarcal com a escombriaire del poble. Manolo L. és conegut al poble per la seva afició a la cacera.

L'altre detingut, Juan M., que té 64 anys, hi havia arribat feia poques setmanes. L'home, que és veí de Salt, havia passat una temporada a la presó.
 

(Visualitza el vídeo al web)


 
Vídeo © ACN

Segons ha explicat un d'ells a comissaria, els dos homes tenien una plantació de marihuana a la casa. Hi hauria centenars de plantes, situades en un cobert d'obra a tocar de l'habitatge Al mas els dos homes també hi tenen diversos animals (gossos, paons i ovelles).

Ahir a la nit, segons recull la declaració policial, els dos detinguts van sentir fressa. Aleshores, van decidir sortir a fora per veure què passava. Va ser llavors quan es van trobar de cara amb dos intrusos, que pretenien robar-los marihuana. Com a mínim, un d'ells aniria armat.

Segons la declaració, els quatre homes van enfrontar-se i van començar a forcejar. El detingut sosté que, enmig de la trifulga, l'arma que duia un dels lladres es va disparar de manera accidental i va matar una víctima. L'altra va morir després que un dels dos detinguts arreplegués l'arma i disparés contra el lladre a boca de canó. Els resultats de la investigació i de les anàlisis de balística determinaran si els trets es van fer amb una sola arma.

Embolicats amb plàstics

Segons la declaració a comissaria, els dos homes van decidir embolicar els cadàvers amb plàstics i carregar-los a la seva furgoneta (una Renault Traffic de color blanc). La seva intenció era desfer-se dels cossos llançant-los al riu Ter. Però quan havien fet uns dos quilòmetres, i passaven per un dels camins que hi porta directament creuant plantacions de pollancres, la furgoneta va quedar embarrancada al fang.

Llavors, els dos homes van decidir sortir del vehicle i marxar a peu del lloc. Els Mossos d'Esquadra van descobrir la furgoneta amb els dos cadàvers a dins cap a quarts de dotze de la nit, després que un veí els alertés perquè havia escoltat els trets. Les dues víctimes tenen 20 i 50 anys.

Els agents han detingut Manolo L. i Juan M. pels voltants de dos quarts de sis d'aquesta matinada. El mas Pibernat està acordonat i, des de poc després de les dotze del migdia, els Mossos d'Esquadra hi ha traslladat els detinguts per fer la reconstrucció del crim en presència de la comitiva policial.