Els Bombers fan gairebé 400 sortides i el 112 rep 582 avisos a causa del fort vent

Els equips d'emergència han actuat sobretot al Vallès Occidental i al Barcelonès

Els Bombers de la Generalitat han fet gairebé 400 sortides durant aquest matí a causa del fort vent que afecta Catalunya. Els bombers han hagut d'actuar sobretot a comarques com el Vallès Occidental i el Barcelonès on han hagut de retirar arbres, branques i altres objectes que han caigut a la via.

Aquestes sortides se sumen a la vintena que els bombers han hagut de fer durant la nit passada, sobretot a l'àrea metropolitana.

Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 també ha rebut 582 trucades fins a la una d'aquest migdia per les ventades intenses, dels quals 224 s'han rebut des del Barcelonès i més del 60% dels avisos s'han concentrat en les darreres dues hores.

Un dels municipis afectats per les ventades a estat Ripollet (Vallès Occidental), on la brigada municipal ha hagut de sortir per retirar els molts arbres que han caigut com a conseqüència del vent, alguns d'ells en zones tan cèntriques i transitades com la Rambla de Sant Jordi o el carrer Balmes. En un parc proper, el vent s'ha emportat un arbre i un fanal i ha malmès d'altres, que els operaris han fet caure per evitar que caiguessin més tard i provoquessin més danys. La policia municipal ha acompanyat els operaris i ha anat tallant els carrers perquè es poguessin desenvolupar les tasques de neteja necessàries.