El Bombers van completar diumenge tres rescats de muntanya

L'helicòpter va rescatar dos homes que van lliscar en un torrent al Puigmal

Els Bombers de la Generalitat van completar tres rescats al llarg d'ahir diumenge en diverses muntanyes gironines.

El primer d'ells va tenir lloc a la una de la tarda quan dos excursionistes de 37 i 38 anys, veïns de Barcelona, van sortir des de Núria (Ripollès) quan, a l'alçada del Puigmal van lliscar per la neu fins quedar atrapats. Atemorits i sense grampons, van decidir no prosseguir la marxa i van trucar als Bombers, que els van rescatar amb l'helicòpter per deixar-los il·lesos de nou a Núria.

El segon rescat va succeir a les sis de la tarda, quan una parella d'El Prat del Llobregat van iniciar una excursió des de Joanetes (Garrotxa) en direcció al Pic de Jocs, a la Vall d'En Bas i es van perdre. Cap dels dos portava roba d'abric i només disposaven d'una mica d'aigua i fruits secs. Passada una hora i quart els Bombers els van localitzar i retornar il·lesos al punt de partida on tenien el cotxe.

Dues famílies amb cinc menors

L'últim rescat d'ahir fou quan un grup d'excursionistes que volien fer una travessia entre Coma Negra i Camprodon (Ripollès) es van perdre. El grup estava format per tres adults i cinc menors de 4, 9, 12 (2) i 14 anys.

Després d'avisar els Bombers a les 21:50h van acabar al mas de Cal Bessó, on la senyora que hi viu els va acompanyar personalment fins a Camprodon. Immediatament després de localitzar la masia van avisar als Bombers, que van desactivar la recerca.