1.750 mossos es mobilitzaran en el dispositiu de trànsit per la Constitució i la Immaculada

La C-16, la C-17, la C-14, la N-145 i la N-260 podran concentrar els problemes viaris més importants

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posaran en marxa demà divendres, 5 de desembre, a partir de les 15.00 hores de la tarda, el dispositiu especial de trànsit amb motiu de les festivitats de la Constitució i la Immaculada.Aquest dispositiu estarà vigentfins a les 24.00 h de dilluns, 8 de desembre.

El pont de la Constitució i la Immaculada té uns trets característics i diferencials respecte d’altres períodes festius:
 
Tradicionalment, aquest període festiu és un dels més llargs de l’any, ja que almenys es fa festa dos dies: el dia de la Constitució i el de la Immaculada. Malgrat això, enguany, aquests festius cauen en dissabte i en dilluns respectivament. Per tant, molta gent disposarà de tres dies festius.

Inici de la mobilitat hivernal. Tot i que ens trobem encara a la tardor, és el primer període festiu amb una mobilitat pròpiament d’hivern, on les vies més conflictives són les que accedeixen a les zones de muntanya i a les estacions d’esquí.

Inici de les compres nadalenques. És el tret d’inici en les compres de Nadal. Per aquest motiu hi ha increments en la mobilitat al voltant dels centres comercials, molts dels quals obren els dies festius. També són focus d’atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l’avet  a Espinelves (del 6 al 14 de desembre), el Mercat Medieval de Vic (del 6 al 8 de desembre) i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles (el 6 i 7 de desembre).

S’espera, doncs, que les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya i pistes d’esquí com la C-16, la C-17 i la C-14. També pot ser conflictiu l’accés cap a Andorra per la N-145 i la N-260.

L’SCT demana que s’extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg d’aquests tres dies festius ja que hi haurà un elevat nombre de desplaçaments d’oci al llarg de tot el període festiu al conjunt de la xarxa viària catalana. L’SCT apel·la a la responsabilitat dels conductors i també alerta de la importància d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l’any, ja que augmenta el risc de patir un accident.