ERC presenta les seves propostes per fer de Girona una ciutat 'inclusiva i accessible'

Les han presentat coincidint amb el dia Internacional de les persones amb discapacitat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Girona vol una ciutat inclusiva i accessible per a tots els ciutadans. L’alcaldable d’Esquerra, Maria Mercè Roca, ha explicat les propostes dels republicans per fer-ho possible coincidint amb el dia internacional de les persones amb discapacitat.

Roca ha destacat que "tothom ha de poder desenvolupar-se a la ciutat sense barreres. Ha de ser Girona qui s’ha de dotar de mitjans i recursos perquè això sigui possible". La republicana ha remarcat que "amb la crisi hi ha hagut un empobriment de les polítiques i dels recursos que s’han de destinar al col·lectiu de persones amb discapacitat. Actualment moltes no reben l’atenció i els ajuts que haurien de tenir".

A tall d’exemple, ha explicat Roca, les retallades han fet que un dels col·lectius més afectats, que són els infants amb alguna discapacitat, hagin vist reduïdes en un 10% les places que hi havia a les escoles destinades a aquests infants. "Aquests nens han d’estar escolaritzats en escoles ordinàries que han de ser inclusives, sense que de ben petits siguin separats dels seus companys", ha dit.

Roca ha exposat  les mesures a nivell municipal perquè Girona sigui una ciutat inclusiva: "hem d’apostar pels serveis socials i veure’ls com una inversió, i no com una despesa. El tercer sector és un agent molt important, se l’ha d’escoltar i promoure". També, ha afegit, "cal una col·laboració entre el sector públic, el sector privat i les empreses d’inserció, per integrar a les persones amb discapacitat a la vida laboral".

Des d’ERC, aposten per la creació del Consell municipal de persones amb discapacitat, perquè vetlli per aquestes persones i treballi perquè no quedin excloses.

Els republicans també fan èmfasi amb la "tolerància zero" pel que fa a l’hora de l’estacionament de vehicles en espais reservats per a persones amb discapacitat o damunt les voreres, entre d'altres.

A banda, ERC considera que cal potenciar Girona com a ciutat de turisme accessible: "que les persones que vinguin a Girona sàpiguen que la nostra és una ciutat inclusiva. Actualment hi ha massa barreres arquitectòniques: La Pujada de la Mercè, la Pujada de Sant Domènech, les voreres estretes de la zona de Sant Daniel o de la carretera de Barcelona".

La pàgina web de l’Ajuntament també és objecte de millora segons Esquerra, ja que no és accessible per persones que utilitzen el llenguatge de signes.

Per ERC, calen grans acords polítics a nivell municipal per resoldre totes aquestes qüestions.