Besalú proposa unes visites culturals 'entre pedres i cavallers'

Els dies 6 i 7 de desembre la vila proposa un retorn al passat

La vila comtal de Besalú (Garrotxa), proposa pel proper cap de setmana (6 i 7 de desembre), unes noves visites culturals dissenyades per conèixer la història del municipi però ambientades en temps medievals.

Sota el títol de "Entre pedres i cavallers", les guies turístiques del poble -que comptaran amb la col·laboració del grup de teatre d'acció Excalibur-, explicaran de primera mà la història de Besalú mentre visiten tots els monuments que allotja.

Amb tot, les narracions seran interrompudes per diversos personatges, com la Garsenda, l'ànima d'una anciana mística que ha quedat atrapada al monestir mil·lenari de Sant Pere el qual explicarà als visitants com funcionava el monument eclesiàstic, l'estil de vida dels monjos o de quina manera els enterraven, entre d'altres. La visita també comptarà amb una descendent del compte Tallaferro i jueus que es purificaven al Miqvé. En el transcurs del recorregut també apareixeran cavallers que es batran en espectaculars i perilloses lluites.

El primer passi de visites tindrà lloc dissabte i diumenge a dos quarts d'una de la tarda (en català), mentre que a les cinc de la tarda es tornarà a repetir (en castellà). La seva durada aproximada és de dues hores, té un preu de 6 euros i pels menors de 12 anys és gratuït.

Per a més informació es pot contactar amb l'oficina de turisme de Besalú (972 59 12 40) o bé al correu electrònic turisme@besalu.cat