L'AP-7, la C-31, l'N-IIa i l'N-260 tallades a l'Alt Empordà per inundacions

La llevantada ha deixat entre 130 i 190 litres a poblacions com Figueres

La llevantada ha deixat aquesta matinada entre 130 i 190 litres a l'Alt Empordà i complica aquest matí la circulació viària, especialment a l'entorn de la capital Figueres.

L'AP-7 es troba tallada en sentit sud per inundacions i es fan desviaments per la sortida 3 (Figueres Nord), també la C-31 està negada a Vilamalla i l'N-IIa, que condueix a l'interior de Figueres.

Tampoc es pot circular per inundacions a l'N-260 a Llançà i en tres carreteres locals més de l'Alt Empordà com la GIP-5129 a Vilafant, la GIV-6219 a Siurana i GIV-6226 a Garrigàs. Els Bombers de la Generalitat han fet 279 serveis a la demarcació de Girona, 130 dels quals només a Figueres ciutat, on s'ha desbordat la riera Galligans.

Els Bombers han hagut d'atendre emergències per inundacions en baixos, soterranis, garatges i terrasses a causa de la gran acumulació d'aigua en molts punts del municipi, entre 120 i 140 litres depenent del barri. També s'ha hagut d'atendre, rescatar i traslladar a zona segura diverses persones que havien quedat atrapades a l'interior dels vehicles.

A una discoteca situada a la zona del Recinte Firal de Figueres s'han hagut d'evacuar els clients, que no podien sortir del recinte. En menor mesura, els efectius de Bombers també han estat alertats per fer neteges de calçada i retirar arbres que o bé havien caigut o bé amenaçaven de caure. El telèfon d'emergències 112 ha rebut entre les 3 i les 5 de la matinada més de 200 trucades provinents de la capital de l'Alt Empordà.

Actualització 11:44h

L'AP-7 s'ha reobert pels voltants de les 11 hores d'aquest diumenge després d'estar unes cinc hores tallada per inundacions en sentit sud a l'alçada de Figueres, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). Els vehicles eren desviats per la sortida 3 (Figueres Nord) per continuar en direcció Barcelona.

Tot i això, la circulació viària segueix essent molt complicada a l'Alt Empordà, especialment als voltants de Figueres, on hi ha fins a sis carreteres negades per la llevantada. Destaquen la C-31 a Vilamalla i la C-252 al Far d'Empordà. Tampoc es pot circular per inundacions a la GIP-5129 a Vilafant, la GIV-6219 a Siurana i la GIV-6226 a Garrigàs.

Galeria d'imatges amb els efectes de les carreteres i carrers inundats

Consulta l'estat de les carreteres en temps real (web del SCT)