S'esfondra un tram de la Rambla de Figueres fruit de la llevantada

El forat té unes dimensions de 40 metres quadrats

(Actualizat 11:36h) Les fortes pluges d'aquesta nit han provocat l'esfondrament d'un tram de la Rambla de Figueres (Alt Empordà) d'unes dimensions de 40 metres quadrats (10 metres de llarg per 4 d'ample) pels voltants de les sis de la matinada.

Al llarg d'aquesta nit i matinada s'han registrat 140 litres de precipitació fins a les 8 del matí, convertint la Rambla en un riu d'aigua després del desbordament de la riera Galigans que passa per sota. L'esfondrament ha provocat la caiguda de dos arbres de grans dimensions i que s'han precipitat damunt unes casetes de la fira de Nadal que han quedat destrossades.

En aquests moments es troba reunit el gabinet de crisi amb el primer Tinent d'Alcalde, Manel Toro, tècnics municipals i la Guàrdia Urbana. Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, retorna a la ciutat ja que es trobava reunida amb una delegació de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Amb tot, la batlle ha assegurat en declaracions a TV3 que recomana als figuerencs no sortir de casa seva fins que l'episodi de pluges acabi.

La Rambla ha quedat completament tallada al trànsit i els tècnics municipals estan estudiant com ha quedat afectada l'estructura. El gabinet anirà informant al llarg del matí de les novetats que es produeixin.

Per la seva banda els Bombers de la Generalitat han realitzat un total de 200 serveis al llarg de la matinada només a Figueres. Algunes persones haurien quedat atrapades a l'interior del seu vehicle. En aquests moments no és possible accedir a la capital de l'Alt Empordà en alguns dels seus accessos.

Els veïns que només tenen accés al seu habitatge per aquest tram de la Rambla se’ls convida a traslladar-se per evitar que quedin aïllats mentres es realitzen els treballs de reforçament.

També s'ha habilitat un pavelló, juntament amb la Creu Roja,  per donar aixopluc a qui, per culpa de l'aigua, tingui problemes per entrar amb cotxe a la ciutat. Fins ara, el pavelló ha acollit unes 20 persones.

Accessos tallats

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), l'autopista AP-7 ha quedat tallada en el punt quilomètric 20 a l'alçada de Figueres. S'obliga als conductors que circulen sentit Barcelona que es desviïn per la sortida 3. Amb tot, l'aiguat també ha tallat la N-IIa que uneix la sortida 4 de l'autopista amb Figueres per accedir-hi a través del Rally Sud en ambdós sentits de la marxa.

També es troba tallada la C-31 a l'alçada de Vilamalla en ambdós sentits de la marxa, la GIP-5129 a Vilafant en ambdós sentits i la N-260 a Llançà també en ambdós sentits.

Així doncs els accessos a Figueres només es poden fer des de les carreteres de la Jonquera i Llançà. L’entrada dels vehicles procedents de Girona està previst que es pugui restablir poc després de les 10 del matí.

El punt més afectat és l’accés per la carretera de Roses. Vilatenim, la Marca de l’Ham i les Moragues han patit inundacions importants.

Des de la Guàrdia Urbana es recomana no utilitzar el vehicle si no és estrictament necessari.

Ampliació:Per què és perillós l'esfondrament de la Rambla?

Estat de les carreteres a l'Alt Empordà

Les obres de reparació de l'esvoranc començaran en breu i s'allargaran durant dies