El 'Tren de la Dignitat' circula entre Blanes i Figueres per denunciar els conflictes socials

Una cinquantena de persones han participat en aquesta mobilització

Més de 50 persones han participat aquest dissabte en la primera mobilització organitzada pel Moviment Democràtic de Dones Hipàtia (MDD-H). L'acte portava per nom el 'Tren de la Dignitat' i tenia com a objectiu visualitzar conflictes socials greus com la manca d'habitatge, treball, igualtat o aliments de primera necessitat.

L'acció, que s'ha desenvolupat entre Blanes i Figueres, ha comptat amb el suport d'altres entitats gironines com la Xarxa de Dones de Girona, la Xarxa dels Drets Socials de Girona o sindicats com CCOO i UGT, entre d'altres. Els participants han anat pujant al tren i s'han reunit en assemblea quan han arribat a la capital de l'Alt Empordà.

Tot i la forta pluja d'aquest dissabte a les comarques gironines, més de 50 persones han participat en una mobilització social en defensa dels serveis públics i que ha servit per denunciar l'existència de conflictes socials greus com la manca d'habitatge social, la manca de treball, igualtat entre homes i dones i les dificultats que pateixen moltes famílies avui en dia perquè no tenen un sou i no poden comprar el menjar que necessiten.

Davant d'aquesta situació, el Moviment Democràtic de Dones Hipàtia (MDD-H), una nova entitat gironina, ha volgut alçar la veu. Per això, en poc temps, han organitzat la mobilització d'aquest dissabte anomenada 'Tren de la Dignitat' que ha unit Blanes i Figueres passant per diverses ciutats gironines. Un cop han arribat a la capital de l'Alt Empordà, els participants -vinguts d'arreu del territori- han realitzat una reunió assembleària on han tractat els diversos conflictes socials existents i han reclamat la necessitat de treballar per crear un nou sistema social més just i beneficiós per a tota la ciutadania.

"Hem comptat amb un grup de 'Iaioflautes' i també amb membres de la plantilla A.J. Ruz que porten més d'un mes en vaga", ha explicat una de les membres del MDD-H, Cristina Simó. "Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts, l'acció s'emmarca en la resta de mobilitzacions del 29-N que es fan avui arreu de Catalunya com Lleida, Barcelona o fins i tot Madrid però a comarques gironines és el primer cop que fèiem una acció així", ha afegit. Simó també ha detallat que l'entitat MDD-H va engegar el passat 25 de novembre una campanya en defensa dels serveis públics, l'accés a la justícia, la igualtat que tenen previst portar davant les institucions i empreses públiques del territori. A més, també volen redactar mocions pels grups polítics als ajuntaments perquè donin suport a les seves reclamacions.