Les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000 generen 45 milions d'euros al territori

De cada euro de despesa de forfet es generen sis euros més als negocis del voltant

Les dues estacions del Ripollès, com són Vall de Núria i Vallter 2000, han suposat un impacte econòmic de 45 milions d'euros que s'han generat al territori de despesa addicional, fet que les converteix en un motor dinamitzador de l'economia del territori.

Són algunes de les dades que s'han presentat aquest dijous a la Comissió Assessora del Ripollès per analitzar el balanç de la temporada d'estiu i presentar les noves estratègies de cara a l'hivern. També s'han presentat les dades de diferents estudis d'impacte econòmic on s'ha vist que de cada euro de despesa de forfet se'n generen sis més d'addicionals a l'hostaleria, restauració i serveis complementaris com ara lloguers i classes d'esquí.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, ha participat a la Comissió Assessora del Ripollès per analitzar els resultats de la temporada d'estiu, així com presentar amb els seus membres les estratègies a seguir de cara als propers mesos d'hivern.


També s'ha fet balanç de la temporada d'estiu a les estacions del Ripollès. Entre les dades que s'han donat a conèixer, destaca que el cremallera de Vall de Núria ha rebut un total de 164.800 visitants i 29.889 persones han utilitzat les activitats. Pel que fa a Vallter, 1.975 persones han utilitzat el telecadira. Durant l'estiu, a Vall de Núria s'ha utilitzat el sistema Happyclick per a conèixer l'opinió dels visitants en temps i lloc reals, per poder registrar la qualitat del servei prestat. Properament, aquest sistema s'incorporarà a la resta d'estacions del Grup FGC per tal d'entendre les necessitats dels usuaris.

També s'ha presentat la campanya publicitària 'Clicalaneu' i algunes de les novetats de la temporada d'hivern 2014-15, com són la noves línies d'esquí bus Vic -Vallter 2000 i Vic - Ribes de Freser els caps de setmana i festius de tota la temporada; l'ampliació del parc lúdic de Vall de Núria; la visita a l'estació amb màquina de neu i un nou snowpark i boarder cross. Pel que fa a Vallter 2000, també s'han anunciat nous productes per a diferents públics, com ara sortides guiades amb raquetes de neu i amb esquís de muntanya.

Les dues estacions deixen 45 MEUR al territori

Durant la reunió, s'ha donat a conèixer l'impacte econòmic d'aquestes dues estacions. Així, segons els estudis realitzats s'ha vist que de cada euro de despesa de forfet, es produeix una despesa addicional de 6 euros en hostaleria, restauració i serveis complementaris com a lloguers i classes d'esquí. Aquesta despesa total de 7 euros, té un impacte induït a la resta de sectors de 5,37 euros a proveïdors. En xifres globals, les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000 han generat 45 milions d'euros en despesa addicional al territori, fet que demostra que les estacions són un verdader motor dinamitzador de l'economia del territori.

Aquestes estacions compten amb un pla d'inversions de 3,2 milions d'euros per al 2015.

La Comissió Assessora del Ripollès es va crear l'any 2011, impulsada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i està formada per diferents alcaldes, hotelers i restauradors del Ripollès i representants de les estacions de Vall de Núria i Vallter.

Amb aquesta comissió, FGC vol mantenir informats els principals agents dels territoris implicats sobre les actuacions que es duen a terme a l'estació en matèria de millores en les instal·lacions i els equipaments, noves estratègies comercials, i activitats de promoció turística, entre d'altres, a més d'actuar com a òrgan d'intercanvi entre els diferents agents participants.