Les obres per arreglar l'antiga C-65 que travessa Llagostera arrencaran el gener del 2015

Ja s'han adjudicat els treballs per valor de 2,1 MEUR

El passat dijous, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, conjuntament amb l'enginyer municipal es van reunir amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat per començar a organitzar les obres de millora i integració de la carretera C-65 que travessa el municipi. Uns treballs que es van licitar el passat mes de juliol i que aquest setembre han estat adjudicats a l'empresa Romero Gamero, SAU per valor de 2.168.341,53 euros, uns 400.000 euros menys del que s'havia previst inicialment.

Les obres s'iniciaran passades les festes de Nadal, per minimitzar inconvenients, i representants dels veïns de la zona afectada formaran part de la comissió de seguiment. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha recordat que és el Departament de Territori i Sostenibilitat qui s'encarrega d'adjudicar, licitar i executar les obres.

Aquest passat dijous, 13 de novembre, es van reunir tècnics, enginyers i representants del Departament i del consistori per començar a marcar les diverses fases dels treballs que duraran uns nou mesos. Tal i com detalla el batlle, una de les prioritats que tenen és minimitzar els efectes que els treballs puguin provocar en la mobilitat de la vila i en la vida de cada dia dels veïns d'aquesta zona.

"Es tracta d'uns treballs que afecten una carretera clau per al poble, és un eix de comunicació per al nucli antic i volem minimitzar al màxim els inconvenients", ha detallat Santamaria. Per això, està previst que els tècnics vagin fent trobades durant les properes setmanes i, abans d'acabar l'any, es tornarà a realitzar una altra reunió conjunta per acabar de definir tots els punts. A més, el mateix alcalde es reunirà amb els veïns afectats abans d'iniciar-se les obres de remodelació per explicar tots els detalls dels treballs i els terminis previstos.

D'altra banda, un o dos representants dels veïns afectats podran formar part de la comissió de seguiment de les obres. D'aquesta manera, els ciutadans tindran una via de comunicació directa amb la direcció de l'empresa Romero Gamero SAU per tractar qualsevol problema que pateixin.

En principi, les obres estava previst que arrenquessin durant aquesta tardor i, tal i com ha detallat el batlle, ja podrien fer-ho durant aquest mes de novembre. No obstant això, el consistori ha decidit que seria millor iniciar-les després de les festes de Nadal - passat Reis- per no provocar més molèsties durant aquestes dates familiars i, al mateix temps, evitar els dies festius.

Les obres de millora i integració a la trama urbana de la travessera de l'antiga C-65 a Llagostera van licitar-se el passat mes de juliol. En total, unes onze empreses es van presentar al concurs que, finalment, va guanyar la firma Romero Gamero, SAU amb una puntuació total de 99,81, 99.61 pel que fa a la puntuació econòmica i un 100 en l'àmbit de puntuació tècnica. En principi, el Departament havia previst un pressupost de 2,6 MEUR per realitzar aquestes obres. Finalment, els treballs s'han adjudicat per 2.168.341,53 euros (sense IVA) tot i que el mateix batlle destaca que es tracta d'una xifra inicial i que és possible que augmenti si sorgeix algun inconvenient.

Convertir una carretera en una avinguda

Aquestes obres s'emmarquen en el procés de traspàs de la travessera de la Generalitat a l'Ajuntament de Llagostera. La via fa temps que ha perdut la condició de carretera per l'existència de la variant de la C-65 i, d'aquesta manera, entrarà a formar part de la xarxa viària municipal. L'objectiu és convertir una antiga carretera en una avinguda per al poble.

El tram on s'actuarà té una longitud d'1,2 quilòmetres, des de la sortida de l'enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a. Els treballs consistiran en reforçar i renovar el ferm, pavimentar voreres i adequar les existents, millorar els sistemes de drenatge, la senyalització horitzontal i les barreres de seguretat, habilitar espais per a aparcament, substituir l'enllumenat, instal·lar passos de vianants amb semàfors i elements d'arbrat i enjardinament, desviar i reposar línies elèctriques i de proveïment d'aigua, gas, telecomunicacions i reg i millorar la xarxa de serveis urbans, construint un nou col·lector de pluvials.

Ara fa uns mesos, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Llagostera van firmar un conveni el passat 31 de maig en el qual acordaven que cada administració aportarà aproximadament el 50% del pressupost de l'obra i, un cop finalitzin els treballs, es farà efectiu el traspàs de titularitat de la travessera.