La programació musical de les Fires de Sant Narcís està nominada als Premis ARC 2014

Les Fires opten al guardó en la categoria de Millor Programació de Festa Major

L’Associació de Representants, Promotors i Manàgers de Catalunya (ARC) ha donat a conèixer aquest matí els noms dels finalistes de la 12a edició dels Premis ARC, els Premis de la Indústria Musical del Directe. La programació musical de les Fires de Sant Narcís ha estat nominada en la categoria de Millor Programació de Festa Major. Tal com ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, la nominació “confirma que les nostres Fires són un gran aparador de la música a Catalunya” i  “serveix per reconèixer l’esforç i l’aposta” que s’ha fet aquest any per “diversificar, tant pel que fa a espais com pel que fa a gènere i a públic, la programació musical de les Fires prenent com a fil conductor la qualitat de les propostes”.

Artistes tan diversos com Txarango, Jeff Mills, Pungle Lions o Zebda han passat per l’escenari consagrat de la Copa, però s’ha de remarcar també la proposta d’espais que en els darrers anys han guanyat pes i s’han consolidat, com la plaça de Sant Feliu –que ha vist passar artistes nacionals destacats com els cantants Joan Colomo i Sanjosex o el grup Quico El Cèlio, El Mut i el Noi de Ferreries-, l’Auditori de Girona –amb la soprano Patricia Petibon, la cantant Niña Pastori o la banda de pop Love of Lesbian-, o l’envelat de la plaça de Miquel de Palol –que va exhaurir l’aforament amb les propostes de les millors orquestres del panorama nacional, com la Maravella, la Selvatana o La Principal de la Bisbal. Mereix una menció especial la programació musical infantil que es programa a la Copa durant la franja diürna, en el que s’anomena Espai Copeta, i que aquest any ha comptat amb les actuacions de Reggae per Xics, de The Penguins; País de Cotó, i Diver-Kids, de l’Orquestra Di-versiones.

Els guardons, que són els premis de referència de la música en directe i de l’espectacle a Catalunya, es lliuraran el proper 15 de desembre a la Sala Barts de Barcelona. Les Fires de Sant Narcís competeixen amb les Festes de Martorell, amb les Festes de Lleida i amb la Festa de les Santes de Mataró per al guardó de Millor Programació de Festa Major. L’any passat les Fires ja van estar nominades en aquesta categoria, malgrat que el premi se’l va endur la programació de les Festes de Santa Tecla de Tarragona. L’Auditori de Girona va guanyar en l’edició del 2013 el Premi ARC en la categoria de Millor Programació de Teatre o Auditori.

Aquest any, a banda de la nominació de les Fires de Sant Narcís, alguns dels artistes que van formar part de la proposta musical que es va veure a la ciutat del 24 d’octubre al 2 de novembre també han vist reconeguda la seva feina. Txarango està nominat en la categoria de Millor Gira per Festes Majors de Temes Propis, Love of Lesbian està nominat en la categoria de Millor Gira per Teatres i Auditoris de Catalunya, Hotel Cochambre està nominat a Millor Gira per Festes Majors de Grups de Versions o Tributs,  Reggae per Xics està nominat en la categoria de Millor Gira d’Artista o Grup Musical Adaptada a Públic Familiar o Infantil, i Germà Negre està nominat en la categoria d’Artista Revelació.

Des del dilluns 17 de novembre fins al diumenge 30 de novembre la vuitantena d’empreses que configuren ARC podran votar per escollir els guanyadors de les setze categories dels premis. Podeu consultar més informació sobre els premis al web www.arcatalunya.cat