Tres anys de presó per arrencar-li un tros d'orella d'una mossegada en una baralla a Lloret

La víctima va intercedir perquè l'acusat havia donat un cop de puny a un seu amic

L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó un jove dominicà que va arrencar part de l'orella a un home d'una mossegada durant una baralla a Lloret de Mar (Selva).

La víctima va intercedir perquè l'acusat, Esteban Antonio Gómez, havia clavat un cop de puny a un seu amic i va acabar enduent-se la pitjor part. No només va perdre part del lòbul de l'orella, sinó que va anar a parar per terra mentre Gómez li donava cops de puny i puntades de peu.

Els fets van tenir lloc ara fa dos anys a dins la discoteca 'Privé'. L'Audiència condemna el dominicà per un delicte de lesions amb deformitat, li imposa 180 euros de multa per una falta de lesions i l'obliga a pagar una indemnització de 5.377 euros.

Els fets que ara l'Audiència ha sentenciat van tenir lloc la matinada del 25 de novembre del 2012. Aquella nit, acusat i víctima es trobaven a l'interior de la discoteca 'Privé' de Lloret de Mar. La baralla va començar pels voltants de les tres, quan Gómez va engegar un cop de puny a un amic de la víctima, amb qui s'estava discutint.


L'home va intercedir per separar-los i aleshores, segons recull la sentència, el jove dominicà el va fer anar per terra, li va començar a engegar "cops de puny i puntades de peu" i va acabar arrencant-li el lòbul de l'orella dreta d'una mossegada. Durant el judici, Esteban Antonio Gómez va admetre que aquella matinada anava begut, però també va dir que no recordava haver colpejat ni mossegat ningú.

Segons l'acusat, el detonant de la baralla va ser unes paraules que la víctima o l'amic li van dir a la seva xicota. En concret, que era "molt guapa". A partir d'aquí, Gómez va dir que els dos homes s'havien burlat dels seus amics i que, quan va intentar posar pau, es va veure immers a la baralla.

Per la seva banda, la víctima va assegurar que va ser el mateix processat qui se li va llançar al damunt després de fer-lo anar per terra. L'home no es va adonar que havia perdut part de l'orella dreta fins que no va ser al carrer. El seu amic va recollir el terç del lòbul del terra del local i li van cosir a l'Hospital de Blanes (Selva).

Cadena platejada i descripció dels testimonis

La sentència, però, no té cap mena de dubte que Gómez va ser no només qui va arrencar el tros d'orella a la víctima, sinó també qui ho va començar tot clavant un cop de puny al seu amic. Entre d'altres, perquè durant el judici l'acusat va admetre haver pres part a la baralla, perquè la víctima va aconseguir arrencar-li una cadena platejada mentre el colpejava (que després va entregar a la policia) i perquè la descripció que els testimonis van fer de Gómez -"un noi jove, amb el cabell curt, amb la pell bastant morena i fort"- coincideix amb la de l'acusat.

Per tot plegat, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona condemna el jove dominicà a 3 anys de presó per un delicte de lesions amb deformitat i a una multa de 180 euros per una falta de lesions (en referència al cop de puny que va ventar a l'amic). En matèria de responsabilitat civil, la sentència imposa a Gómez una indemnització de 201 euros per a l'amic de la víctima i una altra de 5.176 euros per a la víctima.

La sentència de l'Audiència de Girona no és ferma i en un termini de cinc dies es pot interposar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.