Condemnen l'home que va agredir l'alcaldessa de Roses amb un ganivet per calumniar a un metge

La sentència li imposa una multa de 3.240 euros i l'obliga a indemnitzar amb 2.000 euros al facultatiu

Els fets pels quals va ser jutjat Sastre, que d'ençà que va agredir l'alcaldessa es troba empresonat, es remunten a l'estiu del 2008. Aleshores, l'home va començar a omplir carrers i places de Roses contra el president de la Fundació Fadir, una entitat que ajuda a disminuïts. L'acusat, a qui havien acomiadat de l'entitat, acusava el seu president –el metge Ghassan Abou- d'haver-lo amenaçat físicament i haver alterat una acta de la fundació en benefici propi. Als pamflets, Sastre deia que el metge havia comès 'un delicte social' i l'instava a dimitir 'per vergonya social i pública'.

A més de penjar-los en una pàgina web del municipi, l'escrit també va sortir publicat en una pàgina web local. Durant el judici, que es va celebrar als jutjats de Figueres, Jaume Sastre va admetre ser l'autor dels escrits i va dir que els havia penjat perquè no tenia cap altra sortida. A més, tot i dirigir-los personalment a Ghassan Abou, el processat va indicar que el seu objectiu era protegir els interessos de la Fundació Fadir.

El Jutjat Penal Número 2 de Figueres, però, conclou que Sastre es va excedir quan va acusar en fals el metge rosinc. La sentència ressalta que 'no es pot concloure que es modifiqués l'acta de la fundació' i recull que no 'hi ha cap mena de dubte' que Jaume Sastre volia atribuir a Ghassan Abou un delicte que mai va cometre.

Per aquest motiu, la jutgessa condemna el processat a pagar una multa de 3.240 euros per un delicte de calúmnies. A més, també ressalta que l'acusat es va assegurar de difondre públicament els escrits penjant-los 'a qualsevol lloc, com marquesines, cabines de telèfons, llocs de treball i bústies particulars'.

A més de la multa, la resolució judicial també imposa a Sastre el pagament d'una indemnització de 2.000 euros al metge rosinc. La sentència també absol l'acusat d'una altra acusació per injúries que se li imputava.

Agressió a l'alcaldessa

Aquest mes de maig, Jaume Sastre va ser detingut per agredir l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, amb un ganivet. Mentre l'alcaldessa estava esmorzant en un bar, l'home va entrar al local, la va agafar pels cabells i li va posar la fulla del ganivet al coll. Diversos testimonis i càrrecs locals van aconseguir reduir-lo i, després de ser detingut, Sastre va ingressar a presó en espera del judici.