El jutge desestima les mesures cautelars de les denúncies contra el 9N

Les peticions provenien de UPyD i PxC

Les mesures cautelars de les denúncies presentades per Unidad Progreso y Democracia (UPyD) i Plataforma per Catalunya (PxC), han estat desestimades pel jutge després de considerar que la retirada de les urnes seria una "mesura desproporcionada". Aquesta era una de les mesures demanades pels partits nacionalistes espanyols des de primera hora d'aquest matí.

En aquest sentit, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia rebut una tercera denúncia per part d'un particular militant del Partit Popular (PP), la qual també ha estat rebutjada.

La denúncia d'UPyD apuntava contra el president de la Generalitat, Artur Mas, acusant-lo de desobediència i prevaricació, exigint la paralització del procés participatiu del 9N. Aquesta denúncia també es feia extensiva a Irene Rigau i Ramon Espadaler.

En l'escrit dels nacionalistes espanyols demanen que les forces de seguretat desallotgin les seus i ordenin el seu tancament "amb l'ús proporcional de la força si així fos necessari".

Amb tot, es segueix amb el procediment judicial per estudiar si s'ha produït un delicte de desobediència als tribunals, prevaricació o malversació de fons públics