Presó eludible sota fiança de 40.000 euros pel conductor que ha atropellat el motorista a Girona

El jutge li imputa delictes d'homicidi imprudent, contra la seguretat viària i omissió del deure de socors

El Jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha enviat a presó provisional comunicada i eludible amb una fiança de 40.000 euros el conductor Lluís B.F. de 22 anys i veí de Besalú que aquest dijous al matí ha envestit el motorista Ramon T.G., de 27 anys que ha mort com a resultat de l'accident.

El jutge li imputa un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d'alcohol de 0,93 mg/l d'aire expirat en concurs amb un homicidi imprudent i un delicte d'omissió del deure de socors per donar-se a la fuga. A més, també li ha retirat el permís de conduir fins que el cas es resolgui.

El jove ha assegurat davant del jutge que era conscient d'anar begut, que després de la topada s'ha bloquejat i que està molt penedit.

Els fets

El detingut ha passat a disposició judicial aquest dijous a la tarda, davant el jutjat en funcions de guàrdia. El jove ha assegurat que era conscient que anava begut i que conduïa ràpid per la carretera Barcelona. Tot i això, ha exposat que després de la topada -a l'alçada de l'estació de tren de Girona- no ha sabut com reaccionar i, per això, no ha aturat immediatament el vehicle.

El titular del Jutjat d'instrucció 1 de Girona ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada per al conductor per un delicte contra la seguretat viària en la seva modalitat de conducció sota l'efecte de begudes alcohòliques en concurs ideal amb un delicte d'homicidi imprudent i un altre d'omissió del deure de socors. Per sortir en llibertat provisional, el detingut haurà de pagar una fiança de 40.000 euros.

Segons ha pogut saber l'ACN, el jove ha donat una taxa d'alcohol de 0,93 mg/l d'aire expirat, que suposa positiu penal perquè supera el llindar dels 0,60. A més, s'ha donat a la fuga sense socórrer la víctima fins que la Policia Municipal l'ha localitzat i detingut a l'alçada del carrer Pare Claret, el primer trencant que hi ha després del lloc del sinistre.

Com a mesura cautelar, el jutge ha acordat retirar-li el permís de conduir fins que el cas es resolgui. La interlocutòria es pot recórrer interposant recurs davant l'Audiència de Girona.