Un portal concentra tota la formació ocupacional que ofereixen les administracions locals

'Formació en xarxa' ja ofereix informació de més d'un centenar de cursos

La Diputació de Girona ha impulsat el portal 'Formació en xarxa', que aglutina en una única web tota la formació ocupacional que ofereixen els diferents ajuntaments i consells comarcals i també els cursos del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

L'objectiu és facilitar la cerca als usuaris interessats en millorar la seva formació i també que els tècnics puguin tenir a l'abast la programació de cursos d'altres ajuntaments per comprar informació i no duplicar-se.

La informació es va actualitzant constantment i els usuaris es poden subscriure per tenir coneixement dels nous cursos. Actualment hi ha 34 administracions locals que hi participen i ja hi ha més d'un centenar de cursos penjats al web.

Aquest nou portal web, impulsat per l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, permet cercar els cursos de formació que ofereixen les administracions locals gironines i el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya). Està ideat tant per a aturats com per a treballadors, empresaris i emprenedors, i permet fer cerques individualitzades en funció de l'àmbit formatiu, comarca, municipi i destinatari.

L'objectiu del portal (www.ddgi.cat/formacioenxarxa) és respondre amb eficiència i transparència a les necessitats formatives de la població garantint l'accés a la informació. La iniciativa pretén també pretén que els tècnics locals puguin compartir informació i veure què programen els pobles veïns per tal de no duplicar-se i coordinar-se millor. "Fent només un sol click podem tenir tota la informació que ofereixen els diferents ajuntaments o consells comarcals", destaca el diputat de Promoció Econòmica, Ramon Soler, que detalla que és un portal "senzill" però amb criteris molt concrets per fer les cerques. 

Actualment ja hi ha una trentena d'administracions locals implicades en el projecte i ja s'ofereixen un centenar de cursos. Com que la informació es va actualitzant constantment, aquest número de cursos pot anar variant. 

El portal també dóna l'opció als usuaris de poder-se subscriure per rebre informació dels cursos que els interessin i també de suggerir formació que troben a faltar i que cap entitat o ajuntament ofereix. 

El portal s'ha presentat aquest dijous en el marc de la Fira de Mostres de Girona