El bisbe de Girona fa una crida a la participació el nou 9N

rancesc Pardo ha demanat als cristians "que no restin aliens al procés que viu el poble català"

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha aprofitat l'homilia de Sant Narcís per tornar a donar el seu suport al procés sobiranista i per fer una crida a la participació el nou 9N.

Pardo ha demanat als cristians "que no restin aliens al procés que viu el poble català" i que, amb esperit democràtic i pacífic, "escullin amb tranquil·litat de consciència aquella opció que creguin millor per al bé de Catalunya".

El bisbe de Girona també ha reclamat als partits polítics capacitat de diàleg i que "actuïn sempre amb la finalitat de resoldre els problemes dels ciutadans, i no en el seu propi interès i els del seu grup". Pardo ha reclamat "coratge" per superar el desànim que genera la corrupció política.

Durant l'homilia d'aquest dimecres, dia de Sant Narcís, un dels actes solemnes de les festes de la ciutat de Girona que s'estan celebrant aquests dies, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha assegurat que la societat en el seu conjunt viu "amb preocupació, sofriment i perplexitat" les greus qüestions socials i polítiques "que planen sobre el nostre poble" i que van "des de la urgència de respondre a les necessitats de les persones fins a les conseqüències de decisions polítiques, que són motiu de preocupació, de reflexió, de compromís i d'esperança".

Pardo ha assegurat que "seria un engany parlar de felicitat silenciant el problema del mal i del sofriment". "Seria com amagar la pobresa i la fam del Tercer i del Quart Món; la marginació, l'opressió; la mort dels innocents; la plaga de la sida, de l'ebola, de la fam; la violència, o les famílies trencades", ha afegit.

És per això que ha demanat "coratge" per afrontar "els reptes actuals" d'evangelització, polítics, socials i econòmics en què es troba el país. Coratge, ha afegit, "per superar el desànim i l'hostilitat que poden generar alguns fenomens com la corrupció, l'atur o la dificultat d'un diàleg autèntic".

Per superar els problemes de la societat, Pardo ha demanat "que creixi el nombre de polítics capaços d'entrar en un autèntic diàleg que s'orienti eficaçment a guarir les arrels profundes i no l'aparença dels mals del nostre món" i els ha demanat "que actuïn sempre amb la finalitat de resoldre els problemes de la majoria de ciutadans, i no en el seu propi interès i els del seu grup".

El bisbe de Girona també ha demanat als cristians que participin de la vida associativa i de la vida pública per fer una societat millor. És en aquest sentit, i recordant el posicionament del Consell Pastoral Diocesà de Girona, ha demanat als cristians que "no restin aliens al procés que viu el poble català i que, amb esperit democràtic i pacífic, escullin amb tranquil·litat de consciència aquella opció que creguin millor per al bé de Catalunya i que segueixin participant positivament i activament en la vida pública".
  • El bisbe demana que els ciutadans participin del procès