Els Minyons de Terrassa descarreguen el tercer 3 de 10 amb folre i manilles a Girona

Els Marrecs de Salt assoleixen el seu objectiu carregant el seu primer 5 de 8

Jornada castellera històrica la que s'ha viscut aquest diumenge a la plaça del Vi de Girona durant la tradicional jornada castellera de Fires de Sant Narcís. Ho ha estat perquè per primer cop, la plaça gironina ha vist descarregar un castell de 10 i perquè els Marrecs de Salt, la colla local que es guarda el millor del seu repertori cada any per aquesta cita, ha aconseguit carregar el primer 5 de 8 de la seva història, l'objectiu que prèviament s'havia marcat.

Amb aquesta fita, Girona es converteix en la tercera plaça castellera que ha vist descarregar un castell de 10 després de les Terrassa i Vilafranca del Penedès.

Les emocions fortes han començat ja a la primera ronda quan els Minyons de Terrassa han descarregat amb molta seguretat el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell de gamma extra que només s'ha descarregat cinc cops en tota la història i que els de Terrassa havien completat l'any 1998 i el 2002. Seguidament, els de Terrassa han descarregat una torre de 10 amb folre i manilles, un 4 de 9 amb folre i una torre de 7.

Seguidament, ja a la segona ronda, ha arribat el gran moment dels Marrecs de Salt quan han carregat el primer 5 de 8 de la seva història. Tot i que, òbviament el gran objectiu era descarregar el castell, els Marrecs s'han convertit en la quinzena colla castellera que carrega un 5 de 8 en tota la història, una fita que han celebrat amb efusió a la plaça tot i que alguns membres de la colla han pres mal quan el castell ha caigut. Els Marrecs han començat la jornada descarregant un 3 de 8 a la primera ronda i han tancat la seva participació amb una torre de 7 a la tercera ronda.

De la seva banda, la tercera colla participant, els Capgrossos de Mataró, han descarregat un 3 de 9 amb folre, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 8 amb l'agulla.