Troben 60 comptadors més connectats il·legalment a la Font de la Pólvora de Girona

Aquest serà el darrer operatiu i a partir d'ara es faran revisions puntuals

Els Mossos d'Esquadra han tornat aquest dijous al barri de la Font de la Pólvora de Girona en un nou operatiu per detectar pisos connectats il·legalment a la llum. Efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), d'investigació, seguretat ciutadana i també de la canina -acompanyats de la Policia Municipal- han revisat fins a 111 comptadors.

Totes les revisions es fan acompanyats de tècnics de la companyia Endesa, que va ser qui va denunciar que al barri es feia un consum il·legal del fluid elèctric. En total, s'han desconnectat de la llum 60 comptadors. L'operatiu, que és el darrer d'aquestes característiques, s'ha dut a terme sense incidents i no s'ha detectat cap plantació de marihuana.

La companyia Endesa va denunciar mesos enrere 355 casos de comptadors que estaven connectats a la llum de manera il·legal. Aquesta denúncia ha fet que els Mossos d'Esquadra muntin des del juliol diversos operatius per acompanyar els tècnics de la companyia al barri perquè puguin desconnectar els comptadors il·legals. Paral·lelament, l'ajuntament i la companyia han iniciat un període d'informació i han ofert condicions avantatjoses als veïns perquè recuperin el subministrament però aquesta vegada de manera legal. 


Segons les últimes dades facilitades per l'ajuntament, ja s'han desconnectat uns 200 pisos. A aquestes xifres cal sumar les del darrer operatiu, que els mossos han dut a terme aquest dijous. A les nou del matí, efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), d'investigació, seguretat ciutadana i també de la canina -acompanyats de la Policia Municipal- s'han personat al barri. 

Concretament, aquesta vegada han revisat comptadors situats al carrer Pruner, al carrer Acàcia i a l'avinguda Font. En el primer cas, els tècnics han revista 9 comptadors i n'han desconnectat 4, al carrer Acàcia se n'han revisat 85 i se n'han tallat 45 i, a l'avinguda Font, de 17 revisats se n'han desconnectat 8. En total, 111 comptadors revisats dels quals 60 han estat desconnectats perquè consumien llum il·legalment. 

Dimarts els mossos també van fer una operació similar i, en aquella ocasió, van revisar un centenar de comptadors i en van desconnectar 24.

Sense marihuana als pisos

Segons fonts policials, l'operatiu s'ha dut a terme sense incident i hi ha hagut col·laboració per part dels veïns. A banda de detectar casos relacionats amb la defraudació de fluid elèctric, la policia també aprofita per comprovar que a l'interior dels pisos no s'estigui plantant marihuana. A diferència d'altres operatius, en aquest cas no s'ha detectat cap plantació

Aquest és el darrer operatiu d'aquestes característiques que la policia durà a terme a la Font de la Pólvora, tot i que els mossos poden tornar al barri per fer revisions puntuals.