El nou parc de Bombers d'Olot es convertirà en el segon més important de les comarques gironines

Les obres començaran a principis de 2011 i tenen un pressupost de més de 3,5 milions d'euros

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha presentat aquest dimecres el projecte del nou parc de Bombers d'Olot, les obres del qual començaran a principis de 2011 i comptaran amb un pressupost de més de 3,5MEUR. El nou parc s'ubicarà en un solar de 4.155m2, cedit per l'ajuntament, situat a la part nord de la ciutat. La seva localització permetrà, a més a més de fer de nou totes les instal·lacions, guanyar espai i connexió amb les principals vies de circulació i d'accés al nucli de la ciutat.

El nou edifici substituirà l'actual parc -situat a un dels polígons industrials d'Olot-, que es troba, actualment, molt degradat pel que fa a la infraestructura i obsolet pel que fa a les instal·lacions.

El nou parc de Bombers d'Olot tindrà una zona de pràctiques i d'entrenament, a més a més d'un aparcament pels vehicles que utilitza el cos de Bombers. També hi haurà una pista per a helicòpters -situada a dos metres d'alçada respecte al nivell del carrer-, un requisit necessari per l'enlairament i aterrament d'aquests vehicles aeris.

L'edifici tindrà dues plantes. A la primera, hi haurà un espai públic per a visites i un segon de restringit, on se situaran les sales de control, despatxos, vestuaris i magatzem. La planta superior estarà composada per un menjador , cuina, sales d'estar i terrassa, pensada expressament per les guàrdies de 24 hores que fan els bombers.

El projecte de la nova seu de la Regió d'Emergències de Girona, al caure

La nova seu de la Regió d'Emergències de Girona ja té projecte. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha avançat que el proper 29 de juliol es farà la presentació del projecte a Fornells de la Selva (Gironès) i s'explicaran tots els detalls d'aquest edifici que se situarà en grau d'importància al capdavant de la demarcació.

Boada ha recordat que a més a més d'aquest edifici, en aquests moments s'estan fent també treballs en els parcs de Bombers d'Amer (Selva), Santa Coloma de Farners (Selva) i Camprodon (Ripollès), on les obres ja estan en marxa.