INOXPA presenta als treballadors la seva estratègia d'expansió

Empleats d'arreu del món es reuneixen aquesta setmana a Banyoles

L’empresa catalana INOXPA, líder en la fabricació de components i equips de processos pel tractament de fluids en els sectors alimentari, cosmètic i farmacèutic, reuneix entre demà i dijous 70 dels seus treballadors dels cinc continents a Girona i Banyoles (on la companyia té la seu central). L’objectiu de la convenció, que té lloc cada tres anys, és presentar als responsables operacionals del grup en tot el món quines són les eines estratègiques que la firma farà servir en el seu camí d’expansió en els pròxims anys. L’empresa, que es presenta com una corporació d’abast mundial, s’ha fixat créixer en els pròxims anys en diferents punts del globus.

Inoxpa planteja el seu creixement a partir de l’ús de les noves tecnologies, claus en una empresa que disposa de centres productius a Banyoles, Portugal, França, Índia i la Xina; presència comercial directa en 15 països (des de Colòmbia a Ucraïna passant per Sud-àfrica) i cinc delegacions comercials a l’Estat espanyol, a banda del centre de coordinació i seu central de Banyoles. Per a Candi Granés, director general d’Inoxpa, és important que el conjunt de les persones que integren Inoxpa entenguin que formen part d’una companyia global, “després d’una primera etapa d’estar al món, ara ens toca actuar com un grup, operant junts en aquest escenari global”, ha manifestat Granés, que ha fet èmfasi que el motiu de la convenció és articular aquesta unió i triar les eines per fer-la efectiva.

El màxim responsable de la companyia indica que el futur d’Inoxpa s’orienta a donar servei als clients i per aquest motiu l’empresa aposta per fer una gran inversió en tecnologia orientada a les solucions. Ja fa anys que Inoxpa ha deixat de ser únicament una empresa que fàbrica i ven components per passar a ser una companyia que també els integra i els prepara en funció de les necessitats específiques de cada client.

Projecte d’interès europeu

Si bé les jornades de dimarts i dimecres de la trobada internacional tindran lloc a Girona, a l’hotel URH (Mossén Joan Pons, 1), dijous està prevista una visita a les instal·lacions de Banyoles (en les quals s’ha fet una important inversió amb l’edificació d’una nova nau que acull un magatzem intel·ligent) i a les de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria (IRTA), a Monells.

Inoxpa, juntament amb 18 entitats més, treballa en col·laboració amb l’IRTA en un projecte d’abast europeu per millorar l’eficiència energètica en el projecte d’esterelització de la llet a altes temperatures.

Reconeixement espanyol

La convenció té lloc després que en els últims quatre anys Inoxpa hagi vist avalada la seva trajectòria empresarial amb dos premis de reconegut prestigi: el 2009 el Ministeri d’Indústria li va atorgar el Premi Extraordinari Príncipe Felipe a la Competitivitat Empresarial en la modalitat de PIME, i l’empresa també va quedar finalista al Premi Príncipe Felipe a l’Excel·lència Empresarial en la modalitat d’internacionalització. Aquest any 2014, el Ministeri d’Economia i Competitivitat li ha atorgat el Premio Nacional de Innovación y Diseño 2013 en l’apartat d’innovació i en la modalitat d’internacionalització, guardó que comparteix amb Ferrovial.

Candi Granés, director general del grup empresarial va recollir el premi a Valladolid el passat 1 de juliol.