La Generalitat publicarà incidències de trànsit a l'APP de navegació 'Waze'

Fins ara eren els mateixos usuaris que aportaven la informació en temps real

L'aplicació de Google per a telèfons mòbils sobre incidències en el trànsit, anomenada 'Waze', funcionarà a les carreteres catalanes i a la ciutat de Barcelona amb dades oficials de les administracions, que complementaran les que aportin els usuaris. L'acord entre el gegant tecnològic, l'Ajuntament de Barcelona i el Servei Català de Trànsit (SCT) s'ha fet públic a Nova York aquest dimecres a la nit, hora catalana.

L'aplicació també funcionarà amb aquest sistema en altres nou àrees del món com Jakarta (Indonèsia), Tel Aviv, Johannesburg, Rio de Janeiro, el comptat de Los Angeles, Boston, el districte policial de Nova York, Utah i Florida (EUA).

L'aplicació funciona actualment només amb informació aportada pels propis usuaris, però en breu s'hi aportarà informació verificada per les institucions. D'aquesta manera, les incidències viàries més importants de la ciutat de Barcelona i de les principals vies catalanes serà l'oficial. En les vies secundàries, la informació podrà ser de les institucions o, si és dels usuaris, podrà ser verificada posteriorment per les institucions.


L'acord de les administracions catalanes amb Waze és, segons el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, un reconeixement a la bona feina del SCT i l'Ajuntament per donar informació àmplia i fiable sobre les incidències de trànsit, i en destaca el valor afegit que té aquesta informació. A més, el conseller, en declaracions a l'ACN ha destacat que el fet de ser una de les deu regions del món elegides per Waze també suposa situar-se en un aparador mundial.

El tècnic del SCT Òscar Llatje explica que la informació que tindrà Google ara ja la tenia, i l'aplicava en part al Google Maps, però ara tindrà un "accés informàtic més privilegiat".